Rendőrök vezették ki a megyei közgyűlésről a politikusainkat

Szerző: | jún 14, 2023 | Magyarország

Június 14-én tárgyalta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés az edelényi kastély magánkézbe játszását, amiről a Fidesz a nyilvánosság kizárásával, zárt ülés keretein belül akart dönteni.

Ezt próbálta meg megakadályozni Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője és Stummer János, a Momentum politikusa, akiket végül a rendőrök vezettek ki az ülésről.

“Kirúgtak egy csomó dolgozót a kastélyból és zárt ülésen akarják tárgyalni annak sorsát. Ez hol érdeke az edelényieknek?! Mi addig itt maradunk, amíg el nem mondják, hogy mit akarnak eltitkolni és nyílttá nem teszik ezt a vitát a milliárdos értékű kastélyról” – jelentették be a Momentum politikusai a közgyűlésen.

Bedő Dávid szerint sehogy sem szolgálja a magyarok és helyiek érdeket az, hogy zárt ülésen vitázna a fideszes többségű közgyűlés a nemzeti kincsnek számító kastélyról.

A Momentum politikusainak nem válaszoltak a képviselők, ehelyett rendőröket hívtak az országgyűlési képviselőre és az aktivistákra. Amíg a rendőrök igazoltatták és feltartották a momentumosokat, addig a közgyűlés átosont egy másik terembe tárgyalni.

Vegül Bedőéket kivezette a rendőrség az épületből és szabálysértési eljárást indítottak ellenük.

A közgyűlésről és a rendőri intézkedésről készült felvételeket itt lehet megtekinteni.

Kapcsolódó
Összefoglalónk a kastélyok átjátszásáról
Korábbi cikkeink a kastélyok átjátszásáról

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest