Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett a Momentum a svéd NATO-csatlakozás érdekében

Szerző: | júl 12, 2023 | Magyarország

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett a Momentum a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása érdekében – ezt Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és frakcióvezetője, valamint a Momentum két frakcióvezető-helyettese, Bedő Dávid és Tompos Márton jelentették be a Facebook-oldalukon.

Gelencsér kiemelte, hogy mivel Jens Stoltenberg bejelentette, hogy Törökország ratifikálni fogja a svéd csatlakozást, ezért hazánk marad az utolsó ezzel a kötelezettséggel és hozzátette: „A svéd NATO-csatlakozás Magyarország alapvető biztonsági érdeke. Minél erősebb a NATO, annál nagyobb biztonságban van Magyarország és a magyar emberek. Ezért a Momentum elkötelezett a hazánk NATO-tagsága mellett, valamint a védelmi szövetség bővítése mellett is.”

A Momentum politikusai szerint véget kell vetni annak, hogy a magyar kormány és az Országgyűlés kormánypárti többsége a magyar emberek alapvető biztonsági érdekével szemben szeszélyes idegen érdekeket szolgál ki, ezért kezdeményez rendkívüli parlamenti ülést a Momentum frakciója.

„Hazánk nemzetközi megbecsülésének a maradéka a tét, ezért meg kell állítanunk a Fidesz rombolását!” – zárja bejegyzését a párt elnök.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest