Rákosmente a Dunai-Horváth megszorítási csomag áldozatává válik

Szerző: | okt 13, 2022 | Helyi szervezeti hírek

A Momentum rákosmenti helyi szervezetének közleménye.

A mai napon Rákosmente fideszes többségű képviselő testülete Horváth Tamás vezetésével Rákosmente egyértelmű érdekeivel szembemenve kulturális központok és uszodák bezárásáról, óvodák, bölcsődék és szociális intézmények megszorításáról döntött, ezzel kiegészítve a kerület szankcionálására szolgáló Dunai-Horváth csomagot. A Momentum helyi képviselői és bizottsági tagjai, Környei Balázs András és Gergely Bálint, továbbá a Momentum Rákosmente csapata elítéli ezt a lépést. A Dunai-Horváth csomagot határozottan elutasítjuk!

A szankciókra mutogatnak, amiket ők is megszavaztak, pedig a válság kiteljesedése, a vágtató infláció miatt dráguló mindennapok a rossz kormányzás miatt vannak. “Brüsszeli szankciókra” mutogatni egy önkormányzati előterjesztésben pedig nehezen értelmezhető máshogy, mint a fideszes pártközpont utasításaként. Pedig nem történik más, mint hogy Dunai Mónikával és Horváth Tamással Rákosmente rossz kezekbe került. A Fidesz a Dunai-Horváth csomaggal szorítja meg a kerületieket. A csomag keretében először a kormánnyal elkaszálták a szakrendelő bővítését, a kerületi csatornafejlesztéseket, az önkormányzat pedig megemelte a közétkeztetési díjakat, így kerületi családokra hárítva a megemelkedő terheket. A mai döntésükkel, tovább rontottak a rákosmentiek és a kerület helyzetén.

A Dunai-Horváth csomaggal az utolsó, és egyben eredetileg is alattomos ígéretét is megszegte a Fidesz: azok a kerületek, települések, amik kormányhű országgyűlési képviselőt és polgármestert választanak, kedvezményezettek lesznek a NER-ben. Rákosmentén mindkét feltétel megvalósult, de most láthatjuk, hogy még ebben is hazudtak a sajátjaiknak!

A Momentum Mozgalom helyi csapatával azonban nem nézzük ölbe tett kézzel Rákosmente megszorítását! Tájékoztató kampányba kezdünk, hogy leleplezzük a Fideszes hazugságokat, amivel az egyre rosszabbul élő rákosmentieket próbálják megvezetni és aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy vonják vissza a Dunai-Horváth csomagot.

Mi abban hiszünk, hogy ha szűkösek is a lehetőségeink, akkor is az emberek mellé kell álljunk és közösen, együtt segítsünk minden rákosmentin.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest