Tóth Endre

Országgyűlési képviselő, Dél-Buda

Fogadóóra:
Minden hónap 1. szerdáján 16:00-18:00
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 84.

Tóth Endre

Bemutatkozás

Közgazdász és szociológus vagyok, Dél-Buda országgyűlési képviselője, a Momentum Mozgalom oktatáspolitikusa.

Azért léptem politikai pályára, mert elkeserített a magyar közélet és az oktatási rendszer kilátástalan állapota, és tudtam, ha egy fejlett és szabad országban szeretnék élni, mielőbbi változásra van szükségünk. A valódi változáshoz pedig új emberek kellenek.

Hiszek abban, hogy politizálni csak elvek mentén, az embereket szolgálva érdemes.

Látom, tudom, hogy az emberek nagyon belefáradtak már a Fidesz-kormány gyűlöletkeltő, korrupt politikájába. De a változás nem jön el magától, meg kell küzdenünk érte. Én a Dél-Budán élők képviseletére vállalkozom, és mindent megteszek Magyarország és a hazai oktatási rendszer megújításáért. Tartsatok velem, küzdjünk együtt egy élhetőbb, tisztességesebb és szabadabb országért!

Tóth Endre

Csatlakozz a Momentumhoz!

Ügyeim

Tanulók egy iskolai osztályban

Oktatás

Gyermekközpontú, modern iskolákat!

Azonnal neki kell állni a jelenlegi vezetés által szőnyeg alá söpört problémák megoldásának, az oktatás gyökeres megújításának. Oktatáspolitikusként minden tudásommal szeretném segíteni egy modern, gyermekközpontú oktatási rendszer létrehozását, ahol a pedagógus és a diák egyaránt jól érzi magát.

Budafok-Tétény önkormányzat

Önkormányzatiság

Erős önkormányzatokat!

A Fidesz mindent megtesz, hogy meggyengítse és megsarcolja a helyi önkormányzatokat. De a minisztérium ablakából nem látszik, hogy mekkora a forgalom az Andor utcában, vagy hogy mennyire nehéz bölcsődei helyet kapni Budafokon. Az önkormányzatok kapják vissza jogi és pénzügyi eszközeiket!

Korrupció

Élhető környezet

Emberléptékű, zöld várostervezést!

Dél-Budát is meg kell újítanunk:  minőségi közösségi közlekedéssel, összefüggő és karbantartott kerékpárút- hálózattal és elegendő P+R parkolóval. Közösségi terek, gondozott zöldfelületek kialakításával és a levegőminőség javításával kell élhetőbbé tenni környezetünket.

Tóth Endre Őszintén

Olvasd el a képviselői újságomat!

„…Áprilisban azzal bíztak meg a dél-budai polgárok, hogy képviseljem őket, illetve az oktatás megújításának ügyét az Országgyűlésben.

Ellenzéki képviselőként kétharmados
kormánypárti túlsúllyal szemben kell dolgoznom, de
megteszek mindent, hogy a dél-budai polgárok és
az oktatás iránt aggódó honfitársaim hangja legyek.

Nagy örömömre szolgál, hogy az elmúlt hónapokban megmozgatta az embereket a közös jövőnk ügye. Bízom benne, hogy a sok tízezer pedagógus, diák és szülő bátor kiállása meghozza gyümölcsét, és a kormány végre valódi lépéseket tesz egy modern oktatásért. Hazánk jövője ugyanis a gyermekeink kezében van…”

Érdekelnek további tartalmak?

Nézd meg a 2022-es választási programomat!

Támogasd a munkámat!

Fontos, hogy ne csak a Fidesz által uralt Parlamentben politizáljunk, hanem minél több emberrel találkozzunk, beszéljünk mind Budafok-Tétényen, mind szerte az országban. Mindez költségekkel jár, ezért nagyon megköszönöm, ha anyagilag is tudod támogatni ezt a munkát!

Pénzügyi átláthatóság

A Momentumban hiszünk az átláthatóságban. Épp ezért minden tisztséget viselő politikusunk nyilvánosan vállalja a vagyonnyilatkozatát.

Tekintsd meg az enyémet!

Írj nekem!

Ha Magyarországot jobb hellyé szeretnénk tenni, akkor elsősorban a mindennapjainkat érintő legfontosabb ügyekkel kell foglalkoznunk. Ehhez pedig párbeszédre és együttműködésre van szükség.

Írd meg nekem, mik azok az ügyek, problémák, kihívások, amiket jó lenne mielőbb megoldani, amiket szerinted fontos lenne az országgyűlés elé terjeszteni!

Tóth Endre
Írj nekem - politikusoknak

Média

2022. május. 16.

2020. dec. 10.

Cseh Katalin szignó

Tóth Endre, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője