Orosz Anna

Országgyűlési képviselő, Újbuda

E-mail: [email protected]
Telefon: +36 30 591 0979‬
Fogadóóra:
előzetes egyeztetés alapján

Orosz Anna

Bemutatkozás

Orosz Anna vagyok, Gazdagréten születtem, Lágymányoson élek, itt töltöm a mindennapjaimat. Újbudát nem csak a Gellért-hegy, a Duna-part, a gyönyörű épületek, a parkok, az éttermek, kávézók teszik az egyik legszebb, legizgalmasabb fővárosi kerületté. Amitől igazán jó itt élni, azok maguk az újbudaiak: akik itt élnek, reggelente iskolába viszik a gyerekeiket, szombatonként a piacon vásárolnak, esténként a parkokban kocognak. Ez egy fantasztikus közösség, ahová egyszerűen jó tartozni!

Újbuda országgyűlési képviselőjeként én pedig azért dolgozom minden egyes nap, mert hiszek benne, hogy képesek vagyunk változást elérni. Építsünk közösen egy olyan európai, 21. századi Magyarországot, amelyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös célok tartanak össze. Ahol jó gyereknek lenni az iskolában, ahol a kórházakban meggyógyítanak, ahol a munkahelyek valódi biztonságot és perspektívát adnak, és ahol a zöld környezetre jövőnk zálogaként tekintünk.

Orosz Anna

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Kövesd az Újbudáért végzett munkámat!

Ügyeim

Tanulók egy iskolai osztályban

Oktatás

Legyen az iskola az a hely, ahol jó gyereknek lenni!

Gyerekközpontú iskolákra van szükségünk ahhoz, hogy a gyerekek jól legyenek, és esélyük legyen egy kiegyensúlyozott, sikeres felnőttkorra.

Környezet

Klímavédelem

A zöld környezet a jövőnk záloga!

A zöldterületeink védelme és a környezetkárosító beruházások csökkentése a 21. század megkerülhetetlen kérdései.

Korrupció

Foglalkoztatás

Korszerű és biztos munkahelyeket!

Hozzunk létre olyan munkahelyeket, amiket valódi biztonságot és perspektívát adnak! Építsünk tudásalapú munkaerőpiacot, támogassuk a tanulni vágyó fiatalokat, segítsük a vállalkozásokat.

Orosz Anna képviselői újság 2023. tavasz

Olvasd el a képviselői újságomat!

Több mint egy év telt el a 2022-es választás óta. Bár a gyászidőszak hosszú (volt), ma már bizakodóan tekintek az előttünk álló kihívásokra. Az elmúlt időszakban Egerben 7713 aláírást gyűjtöttünk az elkerülő út kapcsán: a Fidesz meghátrált. Budapesten
ebédet szerveztünk a rászorulók számára
a Félix luxusétterem előtt, hogy rámutassunk: miközben a hatalom urizál és hazudik, a felelős országvezetőknek felelősséget és emberséget kellene mutatniuk egy ilyen megélhetési válságban.

Érdekelnek további tartalmak?

Nézd meg a 2022-es választási programomat!

Támogasd a munkámat!

Fontos, hogy ne csak a Fidesz által uralt Parlamentben politizáljunk, hanem minél több emberrel találkozzunk, beszéljünk mind Újbudán, mind szerte az országban. Mindez költségekkel jár, ezért nagyon megköszönöm, ha anyagilag is tudod támogatni ezt a munkát!

Átláthatóság

A Momentumban hiszünk az átláthatóságban. Épp ezért minden tisztséget viselő politikusunk nyilvánosan vállalja a vagyonnyilatkozatát.

Tekintsd meg az enyémet!

Írj nekem!

Ha Magyarországot jobb hellyé szeretnénk tenni, akkor elsősorban a mindennapjainkat érintő legfontosabb ügyekkel kell foglalkoznunk. Ehhez pedig párbeszédre és együttműködésre van szükség.

Írd meg nekem, mik azok az ügyek, problémák, kihívások, amiket jó lenne mielőbb megoldani, amiket szerinted fontos lenne az országgyűlés elé terjeszteni!

Orosz Anna Momentum Mozgalom
Írj nekem - politikusoknak

Média

A kormány nem hajlandó megvédeni a magyarokat a kórházi fertőzésektől

2023. november 7.

Álomiskola: Hogyan lesz az iskola olyan hely, ahol jó gyereknek lenni?

2023. augusztus 22.

Beszélgetés az ukrán-orosz háborúról Rácz Andrással

2022. december 15.

Orosz Anna, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője