Kele János

Momentum mozgalom elnökségi tag

Kele János

Bemutatkozás

Közgazdász, sportszakíró. Rendszeresen publikált a magyar sportsajtóban, munkája úttörő volt a tény- és adatalapú futballelemzés népszerűsítésében.

2017. nyarán lépett be a Momentum Mozgalomba. Tevékenyen részt vett szakpolitikai munkákban fejlesztés- és sportpolitika terén. 2021-ben budapesti küldött lett, majd 2022. májusában elnökségi tagnak választották.

Emellett a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány projektigazgatója, nevéhez fűződik a Smart Budapest Közösség megalapítása.

Tóth Endre

Csatlakozz a Momentumhoz!

Ügyeim

gazdaság

Gazdaság- és fejlesztéspolitika

A sikeres országok alapja a tudás és a támogató állam, ami innovációra és az értékteremtésre sarkall. Sokat dolgozunk, de keveset keresünk. Ezen változtatnunk kell: erősítsük meg a munkavállalók érdekképviseletét. A fejlesztéspolitika nem korlátozódhat csak Budapestre: a vidéki közösségi közlekedés fejlesztésével el kell érnünk, hogy az ország bármely pontjáról 40 perc alatt el lehessen jutni egy megyeszékhelyre. A gazdaság felzárkózásának és az innováció záloga a minőségi és szabad oktatás.

foci

Sportpolitika

A sport nemzeti kultúránk része. Fontos eszköze a társadalmi mobilitásnak, versenyt teremt, a csapatsportok együttműködésre nevelnek – ha a sportra szánt adóforintokat jól költjük el. A sport nem pusztán üzlet és munka, hanem közösségformálás: itt az államnak elsősorban a helyi közösségek autonómiáját kell garantálni, lehetőséget teremteni és hozzáférhető infrastruktúrát biztosítani. Adjuk vissza a sportot azoknak, akikhez tartozik: az embereknek.

Média

Médiaviszonyok és sajtószabadság

A jogállam alapja a szabad sajtó. Függetlenség és objektivitás. Ez az a jogos elvárás, amit ma nem kapunk meg a közmédiától. Pedig szabad sajtó, hiteles közszolgálati média és tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás. A cél egy olyan Magyarország felépítése, ahol a média a hatalmat ellenőrzi, nem pedig kiszolgálja.

Támogasd a Momentumot!

Fontos, hogy ne csak a Fidesz által uralt Parlamentben politizáljunk, hanem minél több emberrel találkozzunk, beszéljünk szerte az országban. Mindez költségekkel jár, ezért nagyon megköszönöm, ha anyagilag is tudod támogatni ezt a munkát!

Átláthatóság

A Momentumban hiszünk az átláthatóságban. Épp ezért minden tisztséget viselő politikusunk nyilvánosan vállalja a vagyonnyilatkozatát.

Tekintsd meg az enyémet!

Írj nekem!

Ha Magyarországot jobb hellyé szeretnénk tenni, akkor elsősorban a mindennapjainkat érintő legfontosabb ügyekkel kell foglalkoznunk. Ehhez pedig párbeszédre és együttműködésre van szükség.

Írd meg nekem, mik azok az aktuális ügyek, problémák, kihívások, amelyekkel szerinted a Momentumnak foglalkoznia kellene!

Tóth Endre
Írj nekem - politikusoknak

Média

2023. március 4.

2022. október 21.

A Momentum jövőjéről Kele János elnökségi taggal

2022. szeptember 14.

Kele János aláírás

Kele János, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja