Mondjunk nemet Újbuda korlátlan beépítésére!

2022 decemberében Újbuda önkormányzata változtatási tilalmat rendelt el a Fehérvári út – Galvani u. – Szerémi út – Barázda utca által határolt egykori ipari területen. Célunk az volt, hogy így szabjunk gátat Újbuda túlépítésének – és emberi léptékű építési szabályzatot tudjunk készíteni a területre.

Ezt a változtatási tilalmat akarja most a kormány egy tollvonással, rendeleti úton eltörölni. A tervezett rozsdaövezeti kiemelés következtében akár 800 új lakás és 70.000 négyzetméternyi új iroda is épülhetne ide. Az épületek magassága pedig akár a 45 métert is elérheti.

Újbuda élhetőségének megőrzése érdekében kiemelten fontos, hogy csökkentsük a megépíthető épületek nagyságát és növeljük a zöldterületeket! A Kormány rendelete szembemegy az újbudaiak által is támogatott változtatási tilalommal, és korlátlan beépítési lehetőséget biztosít a befektetőknek.

Ne hagyjuk, hogy a Kormány az újbudai lakosság érdekeivel szemben cselekedjen!

Követeljük, hogy a kormány a befektetők érdekei helyett az újbudaiak érdekeit szolgálja és rendeleteivel ne írja felül az önkormányzat döntéseit, valamint ne tegye lehetővé kerületünk korlátlan beépítését!

Írd alá Te is a petíciónkat, mondjunk nemet a terület beépítésére!

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal támogatom, hogy a kormány a befektetők érdekei helyett az újbudaiak érdekeit szolgálja, rendeleteivel ne írja felül az önkormányzat döntéseit, és ne tegye lehetővé kerületünk korlátlan beépítését!

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó