Tiltakozunk a tatai kastély tervezett privatizációja ellen!

Az Esterházy-család öröksége Tata ékköve. Az itt élők évtizedek óta várták, hogy szeretett kastélyuk újra régi fényében pompázzon, most pedig egyszerűen ingyen oda akarják adni egy egyelőre ismeretlen üzleti körnek, aminek valószínűleg semmi köze nem lesz a városhoz, és az itteniekhez. Ez a privatizációs kísérlet a nemzeti értékek elleni merénylet, amelyet most együtt kell megakadályoznunk.

A Lázár János minisztériumában megfogalmazott kastélyprivatizációs javaslat minden egyéb pártpolitikai megfontolástól függetlenül, nyilvánvalóan ellentétes a helyiek érdekeivel. A tatai kastély bezárása és a kastély elajándékozása olyan bizonytalan helyzetet teremtene, ami kétségessé tenné, hogy ebben az adófizetői forintokból rekonstruált épületben az itteni és környékbeli lakosok tovább dolgozhassanak, és helyi vállalkozók tudják a kastélyban rejlő turisztikai lehetőségeket kiaknázni.

Ezzel a petícióval az ellen a tervezett kormányzati intézkedés ellen tiltakozunk, aminek következményeképp Tata végképp elveszítheti az utóbbi években közpénzből felújított kastélyt, és ezzel megfosztanák saját kulturális örökségétől. Ez a város már egyszer már megvédte a tópartot, most ismét közösen állunk ki az értékeink, a tatai kastély védelmében.

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal tiltakozom a tatai kastély tervezett privatizációja ellen, amit az itt élők szívvel-lélekkel óvnak, rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy évszázados kulturális örökségünk mindig gyönyörű és szabadon látogatható legyen.

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó