Momentum logó

NE HAGYJÁK FÉLBE A SZEGED-RÖSZKE VASÚTVONAL FELÚJÍTÁSÁT!

A Szeged-Röszke vasútvonal építése sok kellemetlenséget okozott az itt élő emberek számára. Mégis türelmesen vártunk és reménykedtünk, hogy a munka a lehető leghamarabb befejeződik. Július elején azonban a kivitelező V-Híd Zrt. és alvállalkozói levonultak a Szeged-Röszke vasútvonalról, így megállt a fejlesztés. A vonal mentén félkész építési területek mellett élnek a röszkeiek és bizonytalan, meddig tart még ez a helyzet A vasút részéről ugyanis semmiféle tájékoztatást nem kaptunk.

Már a projekt elindulása sem volt zökkenőmentes. A szerbiai szakaszon, ami kétszer hosszabb, mint a hazai, gyorsan haladt a munka és 2022 nyarán be is fejeződött. Nálunk a fele olyan hosszú pálya jelentősen drágábban és lassabban készül el. Most pedig teljesen megállt a munka, félbehagyták az egész beruházást. Ameddig nem készül el a vonal villamosítása, addig a lassan haladó, zajos dízelmozdonyok szennyezik községünk levegőjét.

Ezt a helyzetet meg kell szüntetni:

  • A röszkeiek nyugalmának érdekében azt kérjük, a lehető leghamarabb fejeződjön be az építkezés. Felszólítjuk a vasúttársaságot és a kivitelezőt, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a munkálatok folytatódjanak!
  • Sokan tapasztalják a vasúti átjárók nem megfelelő félkész állapotát, a legveszélyesebb a fénysorompó hiánya. Közben a teherszállító vonatok forgalma halad, lassú jelzések mellett és még dízel vontatásban. Sürgősen tegyék biztonságossá a vasúti átkelőket!
    A műemléki jelentőségű állomás épületét tető nélkül hagyták. A helytörténeti jelentőségű épület állapota folyamatosan romlik, az időjárás minden viszontagságának ki van téve. Gondoskodjanak a falu állomásának védelméről!
  • A munkálatok során kivágták a Petőfi Sándor utca sínekkel párhuzamos fasorát, ezzel jelentősen romlott a zaj- és porvédelem.Gondoskodjanak a fasor pótlásáról, a megfelelő zaj- és porvédelemről!

Ha Ön is egyetért, kérjük támogassa aláírásával a petíciónkat!

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal tiltakozom, hogy félbehagyják a Szeged-Röszke vasútvonal felújítását.

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]