TILTAKOZUNK A FÜZÉRRADVÁNYI KASTÉLY ELAJÁNDÉKOZÁSA ELLEN!

Tiltakozunk a füzérradványi Károlyi-kastély magánosítása ellen! Ez a történelmi épület és a körülötte elterülő park a Zemplén egyik fontos történelmi, építészeti öröksége. A három évtizeddel ezelőtti rendszerváltáskor ezeket az épületeket azzal az indoklással nem adták vissza korábbi tulajdonosaiknak, hogy ezek a nemzeti örökség részét képezik, és az ország valamennyi polgára előtt
nyitva kell állniuk.

Sok évtizedes pusztulást követően az elmúlt néhány évben a kastély és a hozzá tartozó 100 hektáros angolpark az Európai Unió és a magyar adófizetők pénzéből szépen megújult. Az épületben színvonalas kiállítás, hangversenyek, kávézó várja a vendégeket, de kiválóan alkalmas konferenciák, esküvők, kulturális rendezvények helyszínéül is.

A park télen-nyáron a zempléniek kirándulásainak kedvelt célpontja. Az épületegyüttes hasznosítása most a felújítás után még számtalan lehetőséget rejt. A fentiek ismeretében a magánosítást még akkor sem tartanánk támogatandó öletnek, ha jelentős bevételt hozna a térségnek, de azt, hogy ezt a nemzeti örökséget, a Zemplén egyik kiemelt értékét ingyen és térítés nélkül magántulajdonba adja a kormány, felháborító arcátlanságnak tartjuk.

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal tiltakozom a füzérradványi kastély tervezett privatizációja ellen, amit az itt élők szívvel-lélekkel óvnak, rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy évszázados kulturális örökségünk mindig gyönyörű és szabadon látogatható legyen.

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó