TILTAKOZUNK AZ EDELÉNYI KASTÉLY ELAJÁNDÉKOZÁSA ELLEN!

Tiltakozunk az edelényi kastély tervezett privatizációja ellen! Az L’Huillier–Coburg-kastély nagyon fontos a közösségünknek. Az itt lakók szívvel-lélekkel óvták ezt a kulturális örökséget, rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy az évszázados épület továbbra is gyönyörű és látogatható legyen.

Az esküvők, bálok, hangversenyek vagy akár a karácsonyi ünnepségek amelyeket itt rendeztek, az egész környék számára fontos események, és számos turistát vonzottak ide. Félő, hogy amennyiben magánkézbe kerül a kastély és a kastélypark, az abban a pillanatban megszűnik betölteni jelenlegi szerepét.

Ez végzetes lenne Edelény és környéke számára, hiszen az elmúlt években rengeteg vendégház, étterem építkezett a kastély miatt ide érkező látogatókra. Munkahelyek szűnnének meg térségünkben, ahol így is hatalmas problémát jelent a munkát vállalni akarók elhelyezkedése.

Amennyiben a kormány valóban elkötelezett az edelényi régió felzárkóztatásának ügyében, úgy kötelessége gondoskodnia a NÖF fenntartásában álló Edelényi Kastélysziget további működtetéséről.

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal tiltakozom az edelényi kastély tervezett privatizációja ellen, amit az itt élők szívvel-lélekkel óvnak, rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy évszázados kulturális örökségünk mindig gyönyörű és szabadon látogatható legyen.

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó