TILTAKOZUNK A DÉGI KASTÉLY ELAJÁNDÉKOZÁSA ELLEN!

A Festetics-család öröksége Dég ékköve, az itt élők évtizedek óta várták, hogy szeretett kastélyuk újra régi fényében  pompázzon, most pedig egyszerűen ingyen oda akarják adni egy egyelőre ismeretlen  üzleti körnek, aminek valószínűleg semmi köze nem lesz a faluhoz, és az itteniekhez. A kastélyt néhány hete Lázár Jánosék tüzetesen felmérték, a horgászokat már kitiltották. Készítik elő a terepet az új tulajdonosnak.

A Lázár János minisztériumában megfogalmazott kastélyprivatizációs javaslat veszélyezteti az itt élő emberek jövőjét és lehetőségeit. A dégi kastély bezárása és a kastély elajándékozása olyan bizonytalan helyzetet teremtene, ami kétségessé tenné, hogy ez az adófizetői forintokból rekonstruált épület az itteni és környékbeli lakosok, és ne egy profitra éhes vállalkozó érdekeinek megfelelően működjön a következő évtizedekben.

Ezzel a petícióval az ellen a tervezett kormányzati intézkedés ellen tiltakozunk, aminek következményeképp Dég végképp elveszítheti az utóbbi években közpénzből felújított kastélyt, és ezzel megfosztanák saját kulturális örökségétől.

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal tiltakozom a dégi kastély tervezett privatizációja ellen, amit az itt élők szívvel-lélekkel óvnak, rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy évszázados kulturális örökségünk mindig gyönyörű és szabadon látogatható legyen.

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó