TILTAKOZUNK A BAJNAI KASTÉLY ELAJÁNDÉKOZÁSA ELLEN!

Tiltakozunk a Sándor-Metternich-kastély tervezett privatizációja ellen!

Sándor Móric öröksége Bajna ékköve, az itt élők évtizedek óta várták, hogy szeretett kastélyuk újra régi fényében pompázzon, most pedig alig egy évvel a megnyitás után ingyen oda akarják adni egy egyelőre ismeretlen üzleti körnek, aminek valószínűleg semmi köze nem lesz a faluhoz, és az itteniekhez.

A Lázár János minisztériumában megfogalmazott kastélyprivatizációs javaslat veszélyezteti az itt élő emberek jövőjét és lehetőségeit. A bajnai kastély bezárása és a kastély elajándékozása olyan bizonytalan helyzetet teremtene, ami kétségessé tenné, hogy ez az adófizetői forintokból rekonstruált épület az itteni lakosok, és ne egy profitra éhes vállalkozó érdekeinek megfelelően működjön a következő évtizedekben.

Ezzel a petícióval az ellen a tervezett kormányzati intézkedés ellen tiltakozunk, aminek következményeképp Bajna végképp elveszítheti az utóbbi években közpénzből felújított Sándor-Metternich-kastélyt, és ezzel megfosztanák saját kulturális örökségétől.

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal tiltakozom a bajnai kastély tervezett privatizációja ellen, amit az itt élők szívvel-lélekkel óvnak, rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy évszázados kulturális örökségünk mindig gyönyörű és szabadon látogatható legyen.
Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó