A Momentum Mozgalom Debreceni szervezete 6 pontos petíciót hirdet egy átlátható Debrecenért.

 1. ÁTLÁTHATÓ TULAJDONOSI VISZONYOKAT!

A Debreceni Önkormányzat honlapján könnyen elérhető és átlátható módon tegye közzé, hogy mely gazdasági társaságokban és egyéb szervezetekben milyen tulajdonrésszel rendelkezik.

 1. ÁTLÁTHATÓ ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSRENDSZERT!

A Debreceni Önkormányzat honlapján könnyen elérhető és átlátható módon tegye közzé, hogy milyen ingatlanok állnak a tulajdonában, és ezek közül aktuálisan melyek az önkormányzati bérlakások. Azt is tegyék közérthetően közzé, hogy mely önkormányzati bérlakások elérhetők, azok milyen állapotban vannak, és mi a bérbe vételük pontos folyamata egy debreceni városlakó számára.

 1. ÖNKORMÁNYZATI ÜZLETHELYISÉGEK ÁTLÁTHATÓ KIADÁSÁT!

A Debreceni Önkormányzat honlapján könnyen elérhető és átlátható módon tegye közzé, hogy mely üzleti célú ingatlanjait mely vállalkozásoknak, egyesületeknek, szervezeteknek, milyen áron és feltételekkel adja bérbe (beleértve azokat, melyeket közvetítő cégen keresztül ad bérbe).

 1. ÁTLÁTHATÓ ÖNKORMÁNYZATI KÖZBESZERZÉSEKET ÉS MEGRENDELÉSEKET!

A Debreceni Önkormányzat honlapján könnyen elérhető és átlátható módon tegye közzé az önkormányzat és cégei által kiírt vagy kötött, 1 millió forintot meghaladó beszerzéseket és azok módosításait, a kiválasztási eljárások, közbeszerzések dokumentumait és a szerződések teljesítéséről beszámoló dokumentumokat.

 1. NEGYEDÉVENTE NYILVÁNOS KÖZMEGHALLGATÁST DEBRECEN MINDEN LAKÓJA SZÁMÁRA!

A Debreceni Önkormányzat tartson minden negyedévben nyilvános közmeghallgatást: egy olyan fórumot, ahol a város lakói szóban vagy írásban feltehetik kérdéseiket, melyekre a város vezetése kötelező jelleggel a helyszínen szóban vagy írásban 15 napon belül válaszol. A közmeghallgatás időpontja és helyszíne a hétköznapi emberek számára biztosítsa a könnyű részvételt, és a város tegyen erőfeszítéseket, hogy a városlakók értesüljenek az eseményről. 

 1. VÁROSI INFÓVONALAT A LEGFONTOSABB LAKOSSÁGI IGÉNYEK BEJELENTÉSÉRE!

A Debreceni Önkormányzat vezessen be egy központi telefonszámot, ahol egy helyen lehet bejelenteni a legfontosabb lakossági panaszokat és igényeket (pl. kátyúzás, vízelvezetési problémák, szemétégetés, illegális hulladéklerakás stb), és azonnali választ kapni ezekre.

Írja alá Ön is a petíciót, mert minden Debreceninek joga van tudni, mi folyik a városunkban!

   Maradjunk kapcsolatban!

   Csatlakozz
   hozzánk!

   Lépj velünk kapcsolatba!

   Momentum logó
   Copyright 2020 © Momentum Mozgalom
   Minden jog fenntartva

    

   Momentum Mozgalom
   1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
   1365 Budapest, Pf. 684.
   [email protected]

   X