Perrel állítjuk meg a debreceni akkumulátorgyár építését

Szerző: | márc 20, 2023 | Magyarország

Nem hagyjuk cserben azokat, akik az igazságért küzdenek. Nem hagyjuk cserben azokat, akik nem kötnek alkut és nem akarnak vízzabáló, vízmérgező akkumulátorgyárat Debrecenben. Minden fórumon, legyenek azok a rendszer részei vagy azon kívüliek, tiltakozni fogunk.

Közigazgatási perben támadjuk meg a debreceni akkugyár környezethasználati engedélyét, mert a kormányhivatal egyértelműen jogellenesen adta ki azt. Miért fontos, hogy az engedélyező határozatot visszavonassuk? Mert enélkül a debreceni akkugyár nem épülhet meg. Ha nekünk ad igazat a debreceni törvényszék, akkor az építkezést le kell állítani. A pert független környezetvédelmi szakértőkkel és az érintett debreceni civilekkel együtt indítjuk meg.

Egyetértünk velük abban, hogy az engedélyt jogszerűtlenül adták ki, mert

  1. a környezethasználati engedély kiadása során nem megfelelően vizsgálták a beruházás Nemzeti Környezetvédelmi Programmal való összhangját;
  2. nem került bevonásra a nyilvánosság az eljárás valamennyi szakaszában;
  3. nem megfelelően értékelték a tervezett gyár okozta környezeti terhelést, így többek között egy, az embriókra és felnőttekre is veszélyes vegyület talajban történő felszívódásának kockázatát, valamint a szennyvízbe kerülés jelentette veszélyeket. Nem vizsgálták a vegyszer semlegesítésének lehetőségeit sem;
  4. nem vizsgálták a szén-dioxid-kibocsátás okozta környezeti terhelést.

Az emberek ma nem dönthetnek szabadon, nem tehetik jobbá az életünket, mert az állam, az állami hivatalok az uralkodók, nem pedig a polgárok közös ügyeit szolgálja. Mi azonban minden fórumon ki fogjuk kényszeríteni a debreceniek akaratát.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest