Paróczai Anikó a budapesti 9-es választókerület képviselőjelöltje

Szerző: | jan 18, 2021 | Budapest

A mai napon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy Paróczai Anikó, kispesti momentumos képviselő lesz a Momentum budapesti 2-es választókerületi képviselőjelöltje az előválasztásokon.

Fekete-Győr elmondta, hogy Paróczai elmúlt egy éves munkája bebizonyította, hogy a korrupciónak nincsen színe:

“A korrupció nem narancssárga, nem vörös. A korrupció lopás, a lopás pedig bűn. Akik bűnt követnek el, azok bűnözők, akiket bíróság elé kell állítani. A Momentum azért kezdett el politizálni, hogy a közéletet megtisztítsa a bűnözéstől és hogy egy tiszta, becsületes, tisztességes politikai kultúrát és országot hozzon létre. Anikó átláthatósági tanácsnokként is már rengeteget harcolt ezért.”

Paróczai Anikó szerint az ellenzék 2022-ben csak akkor győzhet, ha először maga fölött diadalmaskodik, ezért fontos, hogy azokat a jelölteket válasszuk, akik a legtisztességesebbek és a legbecsületesebbek.

“2022-től az országgyűlésben számonkérhető vagyonnyilatkozati rendszert fogunk kiépíteni, bűncselekmény lesz a vagyonnyilatkozatok hibás kitöltése. Csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez. Átlátható önkormányzatokat és minisztériumokat fogunk létrehozni. Azért, hogy minden magyar lássa, mire költjük a pénzüket. Tiszta lappal a változásért!”

Paróczai egyúttal bejelentette, hogy lemond a kispesti átláthatósági és esélyegyenlőségi tanácsnoki pozíciójáról. Az önkormányzati átláthatóság javítása érdekében Paróczai az elmúlt bő egy évben több vizsgálatot kezdeményezett, szorgalmazta a cégátvilágításokat, valamint azt, hogy legyenek felelősségre vonva azok, akik nem tudtak, vagy nem akartak felelősséggel elszámolni az elköltött közvagyonnal. Azonban az elmúlt időszakban világossá vált, hogy ezekben az értékekben és célokban nem osztozik a kerületi MSZP-s és DK-s vezetéssel. Átlátható működés helyett egy új, kevésbé transzparens céget hoztak létre, melynek másodvonalába azt a Kránitz Krisztiánt ültették, akinek viselt ügyei kapcsán Paróczai számtalanszor fellépett.

“Ezért nem adhatom a nevemet a városvezetés működéséhez, a mai nappal lemondok átláthatósági és esélyegyenlőségi tanácsnoki tisztségemről.”

További információk a jelöltről és elképzeléseiről Paróczai Anikó Facebook oldalán.

Ez AZ a Budapest