Parlamenti vitanapot kezdeményezünk az oktatás válságáról

Szerző: | okt 12, 2022 | Magyarország

A közoktatásban a rendszerváltás óta nem kezdődött még tanév ilyen pattanásig feszült légkörben, mint idén szeptemberben.

Az elmúlt 12 év elhibázott oktatáspolitikája nyomán kialakult megalázó bérszínvonal és az egyre romló munkakörülmények elviselhetetlen terhet helyeznek a közoktatásban dolgozó pedagógusokra, kihatnak az oktatás minőségére és növekvő aggodalommal töltik el a diákokat és a szülőket.

A szeptember óta eltelt időben pedig a feszültség hétről-hétre nő, aminek elsődleges oka, hogy a pedagógusok jogos követeléseire és tiltakozására a kormányzat tárgyalás helyett rideg elnyomással reagált.

Itt az ideje, hogy a kormány a megfélemlítés helyett komolyan vegye a pedagógusok, diákok és szülők figyelemfelhívását! Itt az ideje, hogy végre elinduljon egy érdemi párbeszéd a közoktatást régóta feszítő problémák megoldásáról! Ezért parlamenti vitanapot kezdeményezünk az oktatásról! A házszabály rendelkezései szerint a vitanapon a kormány képviselőjének is kötelessége részt vennie.

A párt oktatáspolitikusa, Tóth Endre így indokolta Bedő Dávid frakcióvezető-helyettessel tartott sajtótájékoztatóján a Momentum frakciójának kezdeményezését:

“A politikai vitanappal az szándékunk, hogy egy csatornát hozzunk létre, amelyen az oktatás lezüllesztett állapota és a tankerületi vezetők megfélemlítő intézkedései miatt tiltakozók hangja végre eljut a kormányhoz. A kormány nem bújhat tovább sápadtan a duplára kulcsolt minisztériumi irodákba, és nem vitetheti el a balhét a tankerületi vezetőkkel, számot kell adnia saját döntéseiről és az elmúlt 12 év kudarcos oktatáspolitikájáról!”

Az anyagi segítség és a jogsegély mellett a Momentum minél több eszközzel igyekszik a pedagógusokat támogatni ebben a borzalmasan nehéz küzdelemben.

Olvasd el, mi a Momentum álláspontja az oktatás helyzetéről!

Ne fenyegessék tovább a pedagógusokat!
Írd alá a petíciónkat!

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest