Parlament: megalakult az első LMBTQ jogokkal foglalkozó képviselőcsoport

Szerző: | okt 11, 2022 | Magyarország

Az öt ellenzéki párt és a magyar civil szféra közel egyéves munkájának köszönhetően 2022. október 11-én megalakult Magyarország és a Magyar Országgyűlés első, kifejezetten LMBTQ jogokkal foglalkozó képviselői csoportja, Sokszínű Magyarországért – Országgyűlési képviselői csoport az LMBTQ emberekért névvel.

A munkacsoport történelmi jelentőségű lépés nem csak a Magyar Országgyűlés és a magyarországi emberi jogok szempontjából, hanem egyszerre a magyar civil szféra és a civilek számára is, hiszen a képviselőcsoport elsőként képez hidat a politikai élet és a civilek között.

Az alakuló ülésen 11 országgyűlési képviselő vett részt az öt alapító pártból, így a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért, a Magyar Szocialista Párt és az LMP – Magyarország Zöld Pártja képviseltette magát.

A csoport elnökének Bedő Dávid, momentumos parlamenti képviselőt, választották, aki a bejelentő sajtótájékoztatón elmondta:

„Nem mehetünk el amellett, hogy a szabadság és az emberi jogok súlyosan sérülnek, így megalakult az ország első frakcióközi képviselői csoportja, mely az LMBTQ-jogokkal foglalkozik.”

Ez AZ a Budapest