Panasszal fordulunk az Európai Bizottsághoz a Klubrádió miatt

Szerző: | febr 10, 2021 | Magyarország

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs közös beadványban fordultak a közmédia felügyeleti hatóságához, a Médiatanácshoz, hogy vizsgálják ki az állami média működését. Tavaly ugyanis kiszivárgott hangfelvételek bizonyították, hogy a fideszes pártérdek alapján szerkesztik a híreket. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság azonban ismét bebizonyította, hogy a pártatlan és objektív tájékoztatás helyett inkább a fideszes pártérdek alapján működő közmédiát védi, és a beadványt többször is elutasította. Nem lepődtünk meg, hiszen a hatóság, aminek óvnia kéne a demokratikus nyilvánosságot és médiaszabadságot, azzal volt elfoglalva, hogy betiltsa a Klubrádiót.

Donáth Anna és Szél Bernadett egy Facebookon közzétett videóban jelentették be, hogy ezt nem fogják annyiban hagyni.

„Az Európai Bizottsághoz fordultunk panasszal, és kértük, hogy azonnal vizsgálják ki az állami média működését a vonatkozó európai jogszabályok alapján, lépjenek fel az igazságos jogállam és a szabad újságírás védelmében. Az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv, aminek a tagállami jogrendbe történő átültetési határideje 2020 szeptemberében járt le, egyértelmű követelményeket fogalmaz a médiahatóság függetlenségével kapcsolatban. Olyan követelményeket, amiknek a fideszes pártérdek alapján működő magyar médiahatóság nem felel meg. Működése tehát sérti az európai uniós jogot – ennek a megállapítását és a megfelelő lépések megtételét kértük az Európai Bizottságtól.” – mondta Donáth.

Egyértelmű, hogy Magyarországon a Fidesz leváltása után a következő kormánynak keményen fel kell majd lépnie a kormányzati propagandagép ellenében. Elsőként pedig lépni kell a csak fideszes tagokkal feltöltött Médiatanáccsal szemben.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest