Ötezer fekete zászlót helyeztünk el a Belügyminisztérium elé

Szerző: | jún 15, 2023 | Magyarország

5000 fekete zászlóval borította be a Belügyminisztérium melletti Széchényi teret a Momentum, amivel a tavaly felmondott több mint 5000, illetve a bosszútörvény miatt felmondani készülő, újabb nagyjából 5000 tanárra hívták fel a figyelmet.

Az akcióról szóló Facebook-videóban Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar oktatás súlyos válságban van és ennek az egyik legnagyobb tünete a tanárhiány.

„Az iskolák közel felében nincs elegendő matektanár, az iskolák harmadában kevés a nyelvtanár és a természettudományos tanár. Hova fog ez vezetni? Ki fogja így megtanítani a gyerekeinket számolni? Ki fogja őket megtanítani írni? Ki fogja őket megtanítani arra, hogy ki volt Vörösmarty Mihály?” – tette fel a kérdéseket a videóban Orosz Anna.

A Momentum politikusa kiemelte, hogy már most Európa sereghajtói vagyunk a diplomások arányában, és ez csak romlani fog, ha minden így megy tovább, és egy teljes generáció, valamint teljes nemzetünk kerül veszélybe.

„A gyász mellett pedig figyelmeztetünk is: nem hagyhatjuk tovább, hogy lezüllesszék a magyar oktatást. Ezért radikális eszközhöz folyamodunk. Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy kösse az uniós pénzek kifizetését a státusztörvény visszavonásához, az 50%-os pedagógus-béremeléshez, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindításához. Aki nem akarja, hogy idén is, és jövőre is újabb ötezer tanár hagyja ott a pályát, az írja alá a pultjainknál az erről szóló indítványunkat, amelyet eljuttatunk az Európai Bizottsághoz” – zárta mondandóját Orosz Anna.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest