Öt új képviselőjelöltet mutattunk be

Szerző: | márc 5, 2021 | Magyarország

Múlt hétvégén a pártelnökök bejelentették, hogy augusztusban elindul az előválasztás, mely mind a 106 körzetben meg lesz tartva. A Momentum az előválasztást a demokrácia ünnepének tekinti, így természetesen szeretnénk, ha a legtöbb helyen igazi, valóságos és fair verseny lenne, ahol a választók kezében igazi döntés van. Ennek jegyében az elmúlt héten is folytattuk az előválasztáson induló országgyűlési képviselőjelöltjeink bemutatását:

Somogy 1-es OEVK-ban Bereczki Dávidot,
Budapest 7-es OEVK-ban Naszádos Zsófiát,
Tolna 2-es OEVK-ban Száraz Zoltánt,
Budapest 5-ös OEVK-ban Tompos Mártont és
Pest 5-ös OEVK-ban Vajda Viktóriát.

Öt új jelölt

 

Bereczki Dávid már 2017 óta tevékenykedik a Momentum színeiben, 2019 óta önkormányzati képviselő.

“Nem nézhetem tétlenül, hogy Orbán Viktor és csatlósai ellopják az emberek pénzét, szabadságát és az ország jövőjét. Azonban az elmúlt 10 évben nem csak az ország, hanem Kaposvár is tűz alatt állt. Az elmúlt években több olyan megmozdulást is felmutathatok, amelyre joggal vagyok büszke. Többek között ilyen az első vidéki diáktüntetés, vagy a rabszolgatörvény elleni felvonulás, vagy a színházak melletti szolidaritásként gyújtott gyertyák.
Itt az idő, hogy a politikusok minket, kaposváriakat képviseljenek és ne a saját piti, korrupt és mohó érdekeiket! Én szolgálatra jelentkezem, a kaposváriak szolgálatára! mindent meg fogok tenni, hogy Somogy megye és Kaposvár fejlesztése kiemelt projekt legyen 2022 után.”

Naszádos Zsófia négy éve a Momentum tagja, a párt egyik szakpolitikusa, leginkább külpolitikai témákban, de gazdasági téren is hozzájárul a Momentum politikai irányának kialakításához. Emellett pedig elkötelezett XIII. kerületi lakos, ismeri a kerület minden gondját, problémáját.

„A Nolimpia óta ez az a közösség, amelyik a legtöbbet tette azért, hogy az ellenzéki politizálás sikeresebbé váljon Magyarországon. Én eddig a háttérben küzdöttem: írtam országgyűlési és európai parlamenti választási programot, koordináltam kampányokat és segítettem a Momentum több politikusát is. Most azonban eljött a pillanat, hogy sok más bátor momentumoshoz hasonlóan én is előre lépjek.
Mi soha nem féltünk felemelni a szavunkat, hogy ha méltánytalanságot, igazságtalanságot tapasztaltunk. És nem félünk a megújulástól sem, mert tudjuk, hogy az újdonságok csak erősebbé tesznek minket egyénként és közösségként is. Itt az ideje, hogy a XIII. kerületiek végre olyan parlamenti képviselethez jussanak, amely méltó e kerület hagyományaihoz: a szabadságszeretethez, a tisztességhez és a bátorsághoz.”

Száraz Zoltán 34 éves, vállalkozó, Bonyhádon született és nőtt fel, ismeri a régiót, látja és érti a helyi problémákat. Bemutatkozójában elmondta:

„A válllakozások világából érkezem, ezért pontosan ismerem a mindennapi problémákat. Alacsony bérek, az ebből eredő munkaerő problémák, forráshiány, az állami figyelem hiánya. Pedig ezek a tisztességes és szorgalmas családok adják az ország gazdasági motorját, mégis rájuk jut a legkevesebb figyelem. A ígéreteken túl valódi figyelmet és segítséget érdemelnek.
A térség legnagyobb ereje a mezőgazdaságban van. Ebből eredően a jövőben a további fejlődés érdekében konstruktív párbeszédre van szükség a családi gazdálkodóktól a nagyvállalatokig. Látni kell azt is, hogy sikeres mezőgazdasági ágazat nem tud létrejönni modern oktatási háttér nélkül. Éppen ezért gondoljuk azt, hogy a választókerületben működő lengyeli Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola fejlesztésre szorul. Az iskolának otthont adó Apponyi-kastély jelenlegi állapota szintén lesújtó és méltatlan történelmi örökségéhez.
Meggyőződéssel állítom, hogy tudatos tervezéssel elérhető, hogy vidékre születni lehetőséget jelentsen!”

Tompos Márton bejelentésén részt vett Soproni Tamás is, a VI. kerület momentumos polgármestere, aki elmondta, hogy az elmúlt másfél évben megmutatta Terézvárosban, hogyan képzeli el a momentum a kormányzást: igazságosabbnak, szociálisan érzékenyebbnek és emberközelibbnek.

Márton a Momentum egyik alapító tagja és a korrupcióvadász csapatának vezetője. Elmondta, hogy egy zöldesíteni és parkosítani szeretne, és hogy szerinte a körzet egyik legnagyobb problémája a lakhatás megoldása.

“Kezdve a fiatalok lakhatási nehézségeivel, azzal hogy a rövidtávú lakáskiadás mennyire szabályozatlan, hogy a hajléktalanság milyen nagy problémát jelent. Azonban ezeket a problémákat nem lehet mind a rátolni az önkormányzatokra. Ezek olyan feladatok, amelyeket az államnak és az önkormányzatoknak közösen kell megoldani és én úgy gondolom, hogy Terézvárosnak és Erzsébetvárosnak olyan képviselőre van szüksége, aki az önkormányzatokkal partnerségben mindenegyes nap ezen dolgozik.”

Vajda Viktória a Momentum családpolitikusa és Göd város önkormányzati képviselője. Elmondta, hogy Göd példáján keresztül tökéletesen látszik, hogy mit is jelent a NER valóban:

“Egy olyan rendszert, amit csak a gazdasági és hatalmi érdekek hajtanak, és az emberekkel mit sem törődnek.
Egyszer már alkalmasnak bizonyultam arra, hogy legyőzzem a Fideszt, ezért bízom benne, hogy ez 2022-ben is sikerülni fog. Képviselni fogom mind a 7 várost a körzetben, akkor amikor visszaadjuk az önkormányzatoknak a jogaikat. Mert a helyi ügyeknek helyi megoldásokat kell találnunk. A kormányzatnak nem dolga, hogy beleszóljon a helyi ügyekbe. Emelett képviselni fogom a családokat, akik a jövőt jelentik városaink számára. Erre részletes programot dolgoztunk ki a Momentum szakpolitikai stábjával.” – foglalta össze legfőbb terveit a Momentum politikusa.”

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek