Ombudsmani hivatal: érdemi munka hiányában zárva

Szerző: | jan 23, 2023 | Magyarország

Az ombudsman épületénél akcióztak a Momentum politikusai és aktivistái: a bejáratnál egy lakatot és egy „érdemi munka hiányában zárva” feliratú táblát helyeztek el. Az elmúlt hónapokban ugyanis a magyarok alapvető jogait sértette meg a kormány, az ombudsman mégsem tett semmit.

Kozma Ákos ombudsman nem emelte fel a hangját, amikor a Clark Ádám téri “dudálós” tüntetők gyülekezési joga sérült, amikor a rendőrökkel vegzáltatták őket. Nem gondolta, hogy a homofób-törvény szövegén az egyértelműséget számon kellene kérni. Nem szólalt fel, amikor egy magát a parlamentben is képviseltető párt elnöke Magyarország legnagyobb kisebbségét “biológiai fegyverhez” hasonlította. Rendben találta, amikor a tanárokat megfosztották a sztrájkhoz való alapjoguktól.

És legutóbb, amikor Semjén Zsolt az kereszténydemokrata néppárt prominense egy törvényjavaslatot nyújtott be, ami az embereket teszi felelőssé a rossz életkörülményeikért.

Maradjon zárva az ombudsman mindaddig, amíg politikai, vallási hovatartozástól függetlenül ismét nem lesz a magyar ombudsman a nép ügyvédje!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest