Négy újabb képviselőjelöltünket mutattuk be

Szerző: | ápr 25, 2021 | Magyarország

A Momentum a héten négy újabb képviselőjelöltet jelentett be. Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. választókerületében Kármán Irént, 2. választókerületében Kovács Mihályt, 3. választókerületében Kozma Dánielt, Bakai Ádámot pedig Bács-Kiskun megye 3. választókerületében.

A jelölteket Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje mutatta be, aki elmondta:

“Mi momentumosok azért dolgozunk, hogy egy új, nyugati Magyarországot építsünk. Hogy minden magyarnak lehetősége legyen nyugati színvonalú oktatásra, egészségre, munkahelyre és munkabérekre. Kórház, iskola, munkahely. Ez a mi szentháromságunk. Ezért van szükség új arcokra.”

Kármán Irén három gyermekes édesanya, aki oknyomozó újságíróként dolgozik. A 2000-es években ő volt az, aki felgöngyölítette és dokumentálta az olajszűkítésként elhíresült bűncselekménysorozatot.

“Képviselőként azért fogok dolgozni, hogy a korrupciót felszámoljuk és és az adóforintok odakerüljenek, ahová valók: az emberekhez, az iskolákba, a kórházakba.”

– zárta videós bemutatkozását a Momentum képviselőjelöltje.

“A legnagyobb problémája a kistelepüléseknek, hogy a fiatalok a nagyvárosokba költöznek és elnéptelenednek a falvak.”

– emelte ki Kovács Mihály videójában, aki általános iskolai tanár. Továbbá elmondta, hogy civil munkája miatt hatalmas figyelmet szentelne az oktatásra:

“Központosítás helyett vissza kell adnunk a szakmai szabadságot az iskoláknak, tanároknak és a tanítóknak.”

Kozma Dániel bejelentéséről és terveiről Facebook posztban számolt be:

“Sokan az egyre inkább fogyó munkalehetőségek, és a rosszabb bérek következtében Nyugatra költöznek. Mindenkinek a családjában legalább van egy ember, aki külföldre ment dolgozni, vagy szeretne menni, és sajnos az én fiatalabb ismerőskörömben is kevés ember van, aki itt szeretne maradni. Ezen változtatnunk kell!”

Bakai Ádám szintén Facebook posztban jelentette be jelöltségét. Kiemelte, hogy minden magyart megillet a tisztes megélhetés. “Mindenkit megillet a tisztes megélhetés, az, hogy a hónap végén ne a számlákkal kelljen trükközni, hanem azon tanakodjunk, hogy mire mennyi pénzt tudunk félretenni. Megillet bennünket a kiszámítható és biztonságos élet, az európai szintű egészségügyi ellátás és oktatás.”

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek