Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra

Szerző: | aug 17, 2022 | Magyarország

Donáth Anna az elmúlt hetekben több hosszabb írásában is foglalkozott a magyar politika jelenlegi helyzetével és az ellenzéki politika lehetséges jövőjével.

Legújabb bejegyzésében Donáth arról ír, hogy ahhoz, hogy Magyarországon kormányváltás legyen, a feladatok elvégzését nem lehet megspórolni, nem lehet arra várni, hogy a kormány megbuktassa önmagát.

„Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket. Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével.

Az ellenzék dolga egyrészt szellemi munka: világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára. Az ellenzék másik dolga pedig önmaga megszervezése és megerősítése.

Mindkét feladat nehéz: sok munkát, szellemi és fizikai erőfeszítést igényel. És nem kevés időt, amit nem lehet megspórolni és nagyotmondással helyettesíteni.”

További részletek Donáth Anna Facebook-posztjában.

Ez AZ a Budapest