Mondj nemet a Galvani sztrádára!

Szerző: | nov 17, 2020 | Budapest, Hírek

A Galvani híd Dél-Budát és Dél-Pestet köti majd össze. A tervek alapján a híd és a hozzá kapcsolódó Galvani út autópálya kapacitású lesz. A hídon napi 70 ezer autós fog áthaladni, ez a többletforgalom zajjal, porral, légszennyezéssel jár, a munkálatok miatt pedig több ezer fát is kivághatnak.

Azt szeretnénk, hogy a hidat határoló lakóövezetek élhetőek maradjanak!

Sztrádák építése helyett a közösségi közlekedés javításával, kerékpársávok létesítésével egy élhető, zöld, fenntartható Budapest mellett tesszük le a voksunkat!

  • Autópálya helyett forgalomcsillapítást! A kormány tervei egy városi autópálya épül majd itt, ami közvetlenül, rövidebben köti össze az M1-M7 autópályákat a városon keresztül az M5-M4 (reptéri) autópályákkal az M0-ásnál, így forgalmat vonz a városba.
  • Motorzaj helyett csendes várost! A Főváros új vezetése már az első évében elindította azokat a mintaprojekteket, amik élhetőbbé teszik Budapestet az emberek számára. Hasonló beavatkozásokra lesz szükség itt is: az új hídon érkező forgalomtól meg kell védeni az utcákat, meg kell védeni a lakókat! Olyan megoldást kell keresnünk, amely nem engedi be az átmenő forgalmat, mégis kiszolgálja a lakókat.
  • Betontömbök helyett zöld ligeteket! A közösségi és közúti közlekedés fejlesztése helyett tönkreteszik a helyi zöldfelületeket és utakat építenek a helyére. Budapestiek tömegeinek életét lehetetlenítenék el azzal, hogy több tízezer autót terelnek a lakóhelyük közelébe, hogy zajvédőfalak közé zárnák őket és kivágnák a fákat, bokrokat.
  • Kormányzati önkény helyett valódi párbeszédet! A kormány megaberuházásokban gondolkodik, mi a városlakókban: a beruházás jól mutat a látványterveken, de nem foglalkozik a budapestiekkel. Ami a Galvani hídnál történik, csak újabb eleme annak a folyamatnak, ami tavaly október óta tart. A kormány nem bírja ki, hogy elveszítette Budapestet, és gyámság alá akarja vonni a fővárost, el akarja venni a döntési lehetőségeket és a budapestiek pénzét.

Ha egyetértesz velünk, töltsd ki online petíciónkat!

[maxbutton id=”3″ url=”https://peticiok.momentum.hu/galvani-sztrada” text=”Petició” ]

A városunk nem autópálya!

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest