Mikoroltanak.hu: saját honlappal segítjük az oltási programot

Szerző: | márc 18, 2021 | Magyarország

Fekete-Győr András számolt be róla, hogy a Momentumos önkéntesek egy kis csoportja – a tech csapat programozói, adatvédelmi szakemberek és egészségügyi szakértők – néhány ezer forintból, egy hétvége alatt összeraktak egy weblapot, a Mikoroltanak.hu-t, amivel segíteni próbálunk a járványhelyzetben.
„Ha a kormány rendesen végezné a dolgát, akkor nem lenne szükség ilyen kezdeményezésekre, de mivel a helyzet nem ez, ezért úgy kell segítenünk, ahogy tudunk.”
– mondta a miniszterelnök-jelölt.

www.mikoroltanak.hu honlappal kapcsolatban elmondta:

„Háziorvosokkal beszélgetve azt vettük észre, hogy az aggódó páciensek nagy számú telefonos érdeklődése is extra terhet jelent számukra, miközben akár egy egyszerű weboldalon is ellenőrizhetnék a páciensek, hogy szerepelnek-e a háziorvosuk oltási listáján.
Ha egy páciens háziorvosa feliratkozott a weboldalra, akkor a páciens a születési dátumát beírva ellenőrizheti, hogy ez a születési dátum szerepel-e a háziorvosa aktuális oltási listáján. Ha nem szerepel, akkor felesleges betelefonálnia, így rengeteg, az amúgy is leterhelt orvosok felé irányuló telefonhívás spórolható meg. Ha pedig szerepel, akkor telefonálhat, hogy megerősítse, vajon ő szerepel-e a listán. A részleteket megtudhatjátok a honlapon lévő videóból!
Már elég sok háziorvos regisztrált, és folyamatosan nő a számuk, de ahhoz, hogy ez a segítség a lehető legszélesebb körű legyen, minél többekhez el kell jusson a híre. Ezért Fekete-Győr arra kér mindenkit, osszák meg a honlapot, szóljanak az orvosaiknak, mert ez az oldal tényleg valódi segítséget nyújthat mind az orvosoknak, mind az oltásra váró magyaroknak!
 
 

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest