Miért érdemes a Momentumra szavazni?

Szerző: | máj 23, 2019 | Blog

Tudod, a pártokban is hétköznapi emberek dolgoznak. Olyan, mint te meg én. A Momentumban például szinte mindenki önkéntesként. Nulla forintért, elhivatottságból, társadalmi munkában. Egy időben például nagy sláger volt a momentumos pozíciók meghirdetésekor az „elnöki fizetés” jól csengő ajánlata. És mivel az elnök is ingyen dolgozott, így nem szakadt bele a párt a frissen munkába álló momentumos fizetésének előteremtésébe. Tóth Endre írása.

De azért mindennek van határa. Egy magyar fiatal tűrőképességének is.  Mert mialatt megmentem Magyarország jövőjét, azért a saját életemnek is haladnia kell. És hát nem születhet mindenki Ungár Péternek, hogy fényes nappal kedvére politizálhasson. Szóval persze van egy állásom, aztán munka után meg hétvégén irány az utca, vár a pult. Vagy éppen a helyi ellenzéki tárgyalások, hogy legyen az asztalnál, aki elkötelezetten képviseli a Fidesz leváltásának ügyét.

De nem egyszerű. Sok áldozattal jár. Egy momentumos srác például sms-ben mondott fel a tavaly tavaszi választások éjszakáján, és hagyta ott a minisztériumi állását. Nem bírta tovább a gyomra. Egy lány főállásban dolgozott a Momentumnak hosszú hónapokon keresztül teljesen ingyen (majdnem kirakták az albérletéből), mert nem volt pénze a pártnak – az Állami Számvevőszék ugyanis visszatartotta a támogatásunkat. Én is felmondtam tavaly februárban, hogy jelölt lehessek a választáson.  5 hónapig voltam fizetett munka nélkül. Tartalékaim jó részének lőttek. Saját lakás, autó újra tisztes távolságra. Most nem azért mondom, hogy panaszkodjak. Csak úgy a jegyzőkönyvnek.

És hát őszintén, kicsit fáradtak vagyunk. Sokan már több mint 2 éve, a Nolimpia óta folyamatosan toljuk. Mondjuk le a baráti találkozókat és randikat. Közös mozi helyett alapszervezeti ülés, úszás helyett délutáni pultozás. A politikai az ilyen, a saját életidőből kell rászánni, hogy igazán tudj tenni a változásért.

Lehet, hogy őrültnek tartasz minket, hogy erre áldozzuk a pénzünket és szabadidőnket. De érted is dolgozunk. Magyarországnak égető szüksége van egy új politikai közösségre, ami ellensúlyt tud képezni Orbán Viktor totális hatalmával szemben, és hordozza a kormányváltás reményét.

Mert valahol talán te is látod, hogy nem a fiatalokat megszólítani képtelen, lejáratódott óbaloldali pártok, a saját magát felzabáló LMP, vagy az éppen identitását kereső Jobbik fog a majdani kormányváltás vezető ereje lenni. A Momentum sem biztos, hogy eljut odáig. De a lehetőség megvan bennünk.

És mi tényleg hiszünk benne, hogy a politikai közösségünknek küldetése van Magyarországon. Én belülről ismerem a pártot és nagyon sok értékes, intelligens ember van itt. A korosztályunk politikailag aktív tagjainak színe-java. És a Momentum legfontosabb erőforrása pont itt, a tagjai koponyájában van. Néha látni vélem köztünk a jövő külügyminiszterét, az egészségügy megmentőjét, vagy éppen a modern iskoláért harcoló lelkes oktatáspolitikust.

Viszont a politikát a siker élteti. Ha egy párt tartósan nem tud választott pozícióba kerülni, az garantáltan elbukik. És hát tavaly április után ránk fér egy kis siker.

Ebben pedig te tudsz egyedül segíteni nekünk. Szavazz ránk, ne engedd, hogy elveszítse a motivációját és szétszéledjen ez a szépreményű csapat! Rajtad áll, hogy lehetőséget adsz-e a jövőnek, vagy végérvényesen hagyod múltban ragadni a magyar politikát. Tegyél egy próbát velünk, engedd, hogy bizonyítsunk! Megígérem, hogy nem bánod majd meg.

Ez AZ a Budapest