Márki-Zay Péter lett az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

Szerző: | okt 18, 2021 | Magyarország

A Momentum által is támogatott Márki-Zay Péter nagyon egyértelmű felhatalmazást kapott a választóktól: a szavazók közel 60 százaléka voksolt rá az előválasztás második fordulójában, tehát ő lesz Orbán Viktor kihívója a 2022-es országgyűlési választásokon. A pontos eredmények:

Márki-Zay Péter: 372 313 szavazat (56,69%)
Dobrev Klára: 284 430 szavazat (43,31%)

Gratulálunk Márki-Zay Péternek a győzelemhez, és sok sikert kívánunk neki az ellenzéki összefogás élén!

Az előválasztás óriási sikernek bizonyult. Míg az első fordulóban 11 nap alatt 633 ezer választó voksolt, a csupán hét napos második fordulóban ez a szám 662 ezer főre nőtt. Felemelő érzés, és nagy lendületet ad az ellenzéki összefogás további közös munkájához, hogy ennyien tettek hitet a magyar demokrácia ügye mellett, és ilyen sok ember szeretne változást. Nagyon köszönjük minden választónak a részvételt!

Továbbá nagyon köszönjük a lebonyolításban résztvevő minden civil szervezetnek, aktivistának és önkéntesnek a rengeteg munkát, ami lehetővé tette az előválasztást!

Óriásit léptünk előre, hiszen a választók döntése alapján létrejött az a miniszterelnök-jelöltből és 106 egyéni képviselőjelöltből álló csapat, amely tavasszal kiáll a Fidesszel szemben. Most a legfontosabb feladat az, hogy összefogva, közösen dolgozva, együtt készüljünk fel az igazi kihívásra, a 2022-es országgyűlési választásra. A NER leváltásához mindenkire szükség lesz! Tarts velünk, és támogasd továbbra is az ellenzéki összefogást! Te is kellesz az Orbán-rendszer megdöntéséhez, számítunk rád!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest