Lélegeztetőgép: Tompos Márton másodfokon is pert nyert a Külügy ellen

Szerző: | szept 29, 2022 | Magyarország

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti  – a Momentum jogi csapatának segítségével – pert nyert a Külüggyel szemben a Covid alatt beszerzett lélegeztetőgépek üzembehelyezésének jegyzőkönyveivel kapcsolatban.

„A kormány járványkezelésével kapcsolatban rengeteg hír és beszámoló jelent meg, hogy a beszerzett lélegeztetőgépek leírása csak kínaiul volt elérhető, a gépek füstöltek, nem működtek, használhatatlanok voltak. Mivel az üzembehelyezési szerződések olyanok voltak, hogy jegyzőkönyveket kellett készíteni, ezért mi kértük a Külügyet, hogy ezeket a jegyzőkönyveket küldje el, hogy kiderüljön mik is pontosan a hibái ezeknek a lélegeztetőgépeknek.” – mondta Tompos a Facebookon publikált videójában.

A Momentum képviselője már korábban is sokat foglalkozott a járvány alatt beszerzett orvosi eszközökkel és már akkor is arra hívta fel a figyelmet, hogy áron felül, egy maláj szélhámostól és silány minőségű lélegeztetőgépeket szerzett be a Külügyminisztérium.

„Már másfél-két éve űzöm a Külügyet, most nagyon közel járunk ahhoz, hogy végre tisztán lássanak a magyarok a lélegeztetőgép-mutyival kapcsolatban!” – zárta bejelentkezését a Momentum szóvivője, aki arra is ígéretet tett, hogy amint friss információval tud szolgálni a Külügy csalásaival kapcsolatban, azonnal jelentkezik.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest