Köszönjük Magyarország!

Szerző: | okt 14, 2019 | Közlemények, Magyarország

Az önkormányzati választás eredménye megmutatta: a Momentum országos párt lett. A Momentum bekerült a megyei közgyűlésbe minden olyan megyében, ahol önálló listán indult és  a megyei listás eredmények alapján a legnépszerűbb ellenzéki párt lett az országban, mintegy 206 000 szavazattal, megelőzve a DK-t és a Jobbikot.

2019 Megyei Közgyűlések

Három kerületi polgármesterjelöltünk (Újpest, Terézváros, Józsefváros) és három Budapesten kívüli polgármesterjelöltünk (Baja, Göd, Cserszegtomaj) győzött, összesen 103 önkormányzati képviselőnk jutott be a képviselőtestületekbe, és 30 képviselőnk a megyei közgyűlésekbe.

A következő öt évben három dologra fogunk koncentrálni:

  1. Zéró tolerancia a korrupcióval szemben. Ahol momentumosok vannak, ott mi leszünk az átláthatóság őrei, és fel fogunk lépni a korrupcióval szemben, legyenek fideszesek, vagy a szövetségeseink.

  2. Felvállaljuk a magyarországi klímavédők ügyét. Egyre többen vannak Magyarországon, akik szívükön viselik a környezetvédelmet, mert tudják, a jövőnk múlik rajta. A Momentum az ő pártjuk is, és ezt meg fogják mutatni a momentumos önkormányzatok is.

  3. Továbbra is képviseljük a magyar egészségügy, oktatás és munkahelyteremtés ügyét – immá önkormányzati képviselőkkel és polgármesterekkel.“

Fekete-Győr András a Momentum eredményváróján elmondta: “Nyertünk. Nyertünk egy lehetőséget arra, hogy az álszentségen, a korrupción és az elnyomáson alapuló Orbán-rendszert 2022-ben le tudjuk váltani. De győzni akkor fogunk, amikor Orbán-rendszert a magyar gazdaságból, államból, jogi intézményekből elzavarjuk. A centrális erőtér megsemmisült, Orbán Viktor és rendszere pedig 2006 óta a legsúlyosabb  történelmi vereségét szenvedte el. “

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek