Kordont bontottunk a Karmelitánál

Szerző: | márc 14, 2023 | Budapest, Magyarország

A Momentum teljes parlamenti frakciója, valamint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő március 14-én reggel az összes kordont elbontotta az Orbán Viktor irodájául szolgáló Karmelita kolostor körül. Ezután a politikusok az alábbi 7 pontos követelést olvasták fel, és egyúttal megkísérelték kifüggeszteni azt a kolostor bejáratára, de a rendőrök megakadályozták őket ebben. Végül a követeléseket a köztársasági elnök rezidenciájára, a Sándor palotára sikerült kifüggeszteni.

A 444.hu élő közvetítésének felvételét itt lehet visszanézni.

 

7 pont Magyarország megújításáért

1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.

2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.

3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!

4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!

6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.

7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!

Kordonbontók

A képre kattintva nézd meg a helyszínen készült fotóinkat!

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a fenti követelésekről szóló Facebook bejegyzésében többek között azt írta:

Feladatunknak tartjuk, hogy országszerte támogatottságot, közmegegyezést építsünk a hét pont köré.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest