A Százház utcai park egy igazi kis gyöngyszem Külső-Erzsébetvárosban. Pontosabban lehetne, ha az itt élők igényeire lenne kialakítva. A padok körül árnyékot adó fák hiánya, a járhatatlan murvás út – számos problémát felvet a terület kialakításában. Ugyan a parkot éjszaka lezárják, a növényzetét gondozzák, ám mégis hiányzik belőle az élet, a közösség.

A park kihasználtságán változtathatna egy közösségi kert, ami a Kisdiófa utcaitól kezdve a terézvárosi Rózsa utcában lévőig bizonyította már közösségformáló erejét.

Ahhoz, hogy felmérjük, az erzsébetvárosiak támogatják-e a Százház utcai park egy részén közösségi kert kialakítását, a kerületi Momentum frakció képviselői ennek a kérdőívnek a segítségével kívánják felmérni az itt élők véleményét. Segíts te is a kitöltéssel!

Százház utcai park

Válaszait nem kapcsoljuk össze a személyes adataival. Ha valamelyik kérdésre még így sem akar válaszolni, hagyja ki, és lépjen tovább a következőre! Amikor a kérdőív végére ért, nyomja meg a Befejezés gombot!
0
A közösségi kert lényege, hogy egy-egy (5-10nm) parcellát egy-egy közelben lakó kerületi család/személy megkaphat, hogy abba kedve szerint ültessen zöldséget, növényt vagy bármi egyebet.

A kert be van kerítve, és időnként nyílt napokat is tartanak, amikor a gyerekeknek, környéken élőknek bemutatják a működésüket.

Erzsébetvárosban, a Kis Diófa utcában már megtalálható egy jól működő és közkedvelt közösségi kert, Terézvárosban pedig a Rózsa utcában is létesült már egy foghíjas telken.


Erzsébetvárosban, a Kis Diófa utcában már megtalálható egy jól működő és közkedvelt közösségi kert.


Terézvárosban, a Rózsa utcában is létesült már közösségi kert egy foghíjas telken.Mit szólna ahhoz, ha közösségi komposztáló létesülne, amit az itt élők is tudnának használni? A komposztálót a helyi önkéntesek közössége tartana karban, de a komposztból mindenki részesülne, aki akar. Ilyen közösségi komposztáló van az Almássy téren is.A kérdőív még jobb hasznosítása érdekében kérjük, hogy adjon meg néhány demográfiai és az Ön háztartására vonatkozó információt.