Konzultáció az önkormányzati tűzijátékokról Rákosmentén

Szerző: | nov 4, 2020 | Helyi szervezeti hírek

Rákosmente Önkormányzata Környei Balázs momentumos önkormányzati képviselő indítványára, Horváth Tamás polgármester javaslatára “Rákosmenti Konzultáció” néven kerületi konzultációt indított az Önkormányzat által finanszírozott tűzijáték-használatról.

A Momentum képviselője azért tett előterjesztést, hogy a kerület lakosainak környezetét, háziállataikat, valamint pénztárcájukat is megvédjék a környezetszennyező, háziállatókat zavaró és közös pénzt felélő tűzijátéktól.

Természetesen az államalapítást, illetve az újévet a továbbiakban is lehetne fény- és hangjátékkal, koncertekkel, rendezvényekkel közösen ünnepelni, a javaslat csak a tűzijátékot hagyná el.

A lakosság egy űrlap kitöltésével szavazhat az interneten: támogatja a környezet- állat- és pénztárcakárosító tűzijátékot, vagy úgy gondolja, hogy az erre szánt összeget egy jóval környezetbarátabb szórakoztatásra is lehetne fordítani: környezetkímélő hang- és fényjátékra.

A Konzultáción való részvétel személyes adatok megadásához kötött, azonban az adatkezelési tájékoztató szerint “a Hivatal a konzultáció során beérkezett adatokat a meghirdetett kérdésről szóló döntés után, az esetleges felülvizsgálat érdekében két hónapig tárolja, utána megsemmisíti (törli).”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest