Kiállunk Hadházy Ákos eskütétele mellett

Szerző: | szept 21, 2022 | Magyarország

Miután a Jobbik frakciójában személyi cserék történtek, Kövér László házelnök engedélyezte az új képviselők szeptember 26-i eskütételét. A Momentum azonnal jelezte, hogy ezen az alkalmon Hadházy Ákos is letehetné az esküt.

„Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője jövő héten leteheti az esküt, azonban amikor a Momentum Mozgalom frakciójának tagja rákérdezett, hogy Hadházy Ákos, Zugló egyéniben megválasztott képviselője mikor teheti ezt meg, Kövér csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn – érdemi válasz nélkül lesöpörte a kérdést az asztalról” – erről Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője számolt be a Facebook oldalán.

Az ülésen a Momentum volt az egyetlen párt, amely határozottan kiállt amellett, hogy Hadházy Ákos minél hamarabb letehesse az esküt és élhessen képviselői jogosultságaival.

Gelencsér Ferenc kiemelte, hogy ezzel Kövér durván korlátozza Hadházy jogait, és hogy a Momentum kiáll Hadházy és az őt megválasztó zuglóiak mellett.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest