Jó lenne, ha a Pride csak egy lenne a sok választható program közül

Szerző: | júl 15, 2023 | Budapest

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is részt vesz az idei Budapest Pride-on. A rendezvényre invitáló invitáló videójában úgy fogalmazott:

Jó lenne, ha a Pride csak egy lenne a sok szabadon választható program közül, mint elmenni fesztiválozni, vagy kiülni a parkba. De sajnos jelenleg még sokkal több ennél: egy szimbólum, egy üzenet, egy kiállás azért a Magyarországért, amiben élni szeretnénk. Ami sokszínű, boldog, szabad.

További fotókért kattints!

Az idei Pride főfelszólalói között volt Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese is, aki beszédében kiemelte, hogy évről-évre, alkalomról-alkalomra egyre többen csatlakoznak a Budapest Pridehoz és ezzel együtt egyre többen csatlakoznak ehhez a küzdelemhez, aminek egy igazán jól működő országban nem is kellene küzdelemnek lennie, hiszen alapvető emberi jogokról van szó.

„Én nem akarok olyan országban élni, ahol két férfi vagy két nő nem tud kézen fogva sétálni az utcán, mert attól kell félniük, hogy megbélyegzik, vagy bántalmazzák őket. Nem akarok olyan országban élni, ahol egy pár ne fejezhesse ki nyilvánosan a legalapvetőbb emberi érzelmet, a szeretetet!” – mondta Bedő és hozzátette, hogy nem maradhat csendben, amikor emberek tízezreinek az életét teszi tönkre a kormány szimpla politikai számítás következtében.

A Momentum politikusa bejelentette, hogy megalkották az Egyenlőségi Nyilatkozatot, amely együttműködési keretet teremt a politikai pártok és a civil szervezetek között.

„Nézzetek körül! Nem vagytok egyedül! És ameddig nem vagytok egyedül, addig van értelme harcolni” – zárta beszédét Bedő Dávid.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest