Munka. Család. Nők.

Szabó Szabolcs

Országgyűlési képviselőjelölt Ι Budapest 17. OEVK

           

Szabó Szabolcs

Iratkozz fel

 

Értesülj a legközelebbi eseményekről

Kövesd a híreket

Ismerd meg a programot

  Bemutatkozás

  Dr. Szabó Szabolcs vagyok, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője. Geográfusként végeztem az ELTE Természettudományi Karán, majd a diploma megszerzése után az egyetemen kezdtem el dolgozni oktatóként, kutatóként. Jelenleg is az ELTE adjunktusa vagyok. Azon ellenzéki képviselők közé tartozom, akik 2014-ben és 2018-ban is nyerni tudtak egyéni körzetben. Tagja vagyok az Országgyűlés Kulturális bizottságának, így politikusként Csepel és Soroksár ügyein kívül elsősorban az oktatással, a kultúrával és a médiával foglalkozom.

  2012-ben kezdtem el aktívan politikával foglalkozni, mert elegem lett abból, hogy a Fidesz szisztematikusan elkezdte leépíteni a jogállamot, és számtalan társadalmi csoportot károsított meg. Előbb a Szolidaritás Mozgalom aktivistájaként segítettem az ellenzéket, majd a Szolidaritás, a MILLA és a Haza és Haladás által létrehozott Együtt párt tagja lettem, aminek megszűnéséig tagja voltam. Alsó középosztálybeli nagycsalád gyermekeként, első generációs diplomásként kiemelten fontosnak tartom a Fidesz által lerombolt társadalmi szolidaritás újbóli felépítését. A következő választáson a Momentum jelöltjeként szállok be az előválasztási folyamatba. 2022-ben újra győzni fogunk, és immár a parlamenti többség részeseként állhatunk neki egy normális ország felépítésének! 

   

  Programom

  Nekem tényleg Csepel és Soroksár az első!

  A fideszes politikusok a saját és a pártjuk érdekeiket a lakosság érdekei elé helyezik. Németh Szilárd a saját lakcímére bejegyzett alapítványában halmozott fel óriási ingatlanvagyont, állami forrásokból. Borbély Lénárd a lakosság érdekei helyett a kormányzati sportberuházásokat tartja elsődlegesnek, így verték szét a Csepeli hévet. Csepel és Soroksár lakossága nem érdekli őket, nem állnak velük szóba! Én minden döntésnél azt mérlegelem, hogy mi a jó az itt élőknek! 

  Normális közlekedést Csepelen és Soroksáron! 

  Az utóbbi években elviselhetetlenné vált a közlekedés Csepelen és Soroksáron. A rossz munkaszervezés, az átgondolatlanság, a lakossági igények figyelmen kívül hagyása miatt napi szinten szenvedünk, amikor utaznunk kell. A legfontosabb beruházások nem valósultak meg 2010 óta, csak beszél róluk a Fidesz. Soroksárnak vasúti aluljáró kell, Csepelnek új Duna híd és a Gerincút folytatása kell. Emellett felújított és kibővített Gubacsi hídra, és modern, működő hévre van szüksége a két kerületnek.

  21. századi oktatásra van szüksége Csepelnek és Soroksárnak

  Oktatóként tudom, hogy ha nincs jól működő oktatási rendszere ez országnak, akkor nincs jövője sem! Olyan közoktatásra van szükség, ahol a gyerekek teljesítménye folyamatosan javul, és a PISA jelentésekben egyre jobban teljesítenek, nem pedig lefelé csúsznak a nemzetközi rangsorban. Olyan egyetemekre van szükség, amelyek az egyetemi rangsorokban előre lépnek a hazai egyetemek, nem pedig hátra csúsznak. Megbecsült oktatókra, motivált és fejlődő diákokra, az iskolarendszerben megbízó szülőkre van szükség! Az óvodák bezárását pedig azonnal be kell fejezni!

  Békére, nyugalomra, biztonságra, tisztaságra van szüksége Csepelnek és Soroksárnak!

  A csepeliek és soroksáriak sokat panaszkodnak a közbiztonságra és a közterületek tisztaságára. Ezen akkor tudunk segíteni, ha a Fővárosnak elég állami forrást adunk a köztisztaság biztosítására, cserébe pedig elvárjuk az emberektől, hogy ne szemeteljenek. A rendőrségnek és a közterületfelügyeletnek biztosítunk minden anyagit lehetőséget, cserébe elvárjuk, hogy legyenek ott, amikor baj van. 

  A rászorulókon segíteni kell, nem pedig az út szélén hagyni!

  Támogatni és segíteni kell azokat, akik saját erőből is boldogulni tudnak, de nem szabad magukra hagyni azokat sem, akik nehéz helyzetbe kerülnek. Nem egy szűk elitnek kell nagy gazdagságot biztosítani, hanem mindenkinek stabil jólétet. 

  Csepelen és Soroksáron sok ember él rossz körülmények között, akiken nem segít a Fidesz. Mi már ellenzékiként is napi szinten segítünk élelmiszerrel és ruhával a rászorulóknak, és jogi tanácsadással támogatjuk a kilátástalan helyzetben lévőket. A járvány kezdetén is tőlünk kaptak maszkot és védőfelszereléseket!

  Támogatás

  Ha neked is fontos a korszakváltás, támogasd a kampányomat!

  Átutalással:
  Kedvezményezett neve: Momentum Mozgalom
  Bank: K&H Bank
  Számlaszám: 10400205-00032962-00000006
  Nemzetközi IBAN számlaszám: HU45 1040 0205 0003 2962 0000 0006
  SWIFT kód: OKHBHUHB
  A Momentum címe: Hungary, 1053 Budapest, Múzeum krt 13.

  KÖTELEZŐ közlemény:
  {ADOMÁNYOZÓ NEVE}, {ADOMÁNYOZÓ CÍME}, Adomány, Szabó-BP

  Példa:
  Nagy Tamás, 1162 Budapest Timur utca 123., Adomány, Szabó-BP

  Tipp:
  Ha mindez nem fér el a közlemény mezőben:
  – használható rövidítés (pl. Budapest helyett Bp, utca helyett u.)
  – vagy a helységnév elhagyható
  – vagy szóközök elhagyhatók

   

  Maradjunk kapcsolatban!

  Csatlakozz
  hozzánk!

  Lépj velünk kapcsolatba!

  Momentum logó
  Copyright 2020 © Momentum Mozgalom
  Minden jog fenntartva

   

  Momentum Mozgalom
  1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
  1365 Budapest, Pf. 684.
  [email protected]

  X