Tiszta lappal a valódi változásért

Szabó Bence

Országgyűlési képviselőjelölt Ι Hajdú-Bihar megye 01. oevk

        Instagram   

Szabó Bence

Legyünk közvetlen kapcsolatban!

 

Értesülj elsőként az előválasztásról!

Kövesd híreket közvetlen forrásból!

Ismerd meg a programunkat!

Bemutatkozás

Szabó Bence vagyok, 26 éves, a Momentum észak-alföldi régióvezetője és Debrecen város önkormányzati képviselője. Békés embernek tartanak, aki szereti a viccet és a jó hangulatot, de azon, ami az elmúlt 11 évben Magyarországon történt, nem tudok nevetni. Azon milliók közé tartozom, akiknek elege van abból, hogy a Fidesz politikusai hülyének nézik az embereket, az országot saját uradalmukként kezelik, és az itt élők helyett a saját boldogulásukért dolgoznak.

A 2018-as választások után azonban felismertem: attól, hogy dühös vagyok, és barátaimnak puffogok, még nem fog megváltozni semmi. Ezért úgy döntöttem, csatlakozom ahhoz a politikai erőhöz, aki Magyarországon a leghitelesebben képviseli a jövőbemutató változás és a becsületes politizálás értékeit.

Programom

Kormányt váltunk 2022-ben

Az ellenzék összefogott, és a 2022-es kormányváltás esélye egyre reálisabb. A Momentum pedig kész tervvel rendelkezik arra, mi fog történni a jövő áprilisi választások után.

A rendszerváltás óta először valódi elszámoltatás lesz, és a nagy halak fognak a vádlottak padján ülni. Csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, és visszaszerezzük az elmúlt évtizedben ellopott nemzeti közvagyont. Leállítjuk az egyetemek privatizálását, és állami fenntartás mellett garantáljuk tényleges függetlenségüket.

Radikális változásokat hozunk az oktatási rendszerbe. Jelentős béremelést adunk az oktatásban dolgozóknak, visszaadjuk az iskolákat a helyi közösségeknek és sokkal több szabad kezet adunk a tanároknak a tankönyvek, a tanterv és a módszerek kialakításában.

századi egészségügyet hozunk létre. Az ápolók bérét az orvosok fizetésének legalább 60%-ára emeljük, és a szervezettség javításával rövidítjük a várólistákat.

Debrecenbe is elhozzuk a 21. századot

Bár a propaganda megpróbálja ennek ellenkezőjét elhitetni velünk, mindannyian látjuk: Debrecen fejlődése csigalassú, 10-15 éves lemaradást mutat. A valódi eredményeket ígérgetésekkel és látszatmegoldásokkal próbálják helyettesíteni, miközben egyre többen ismerik fel, hogy a várost egy szűk elit tartja a markában. Ezen is változtatni fogunk 2022-től.

Gyermekközpontú, modern iskolákat!

A 2022-ben megalakuló új kormánynak után azonnal neki kell állnia a jelenlegi vezetés által szőnyeg alá söpört problémák megoldásának, Magyarország gyökeres megújításának. Oktatáspolitikusként minden tudásommal szeretném segíteni egy modern, gyermekközpontú oktatási rendszer létrehozását, ahol a pedagógus és a diák egyaránt jól érzi magát.

Több zöldet, emberközelibb kultúrát

Tarthatatlan, hogy egy 200 ezres nagyváros alig-alig ad kirándulási és kikapcsolódási lehetőségeket lakóinak. Kormányzati forrásokból új pihenőnegyedet hozunk létre a Tócóskert-Tócóvölgy közelében. Befejezzük a petíciónk által elindult CIVAQUA-programot, és emberközeli kirándulóövezetet alakítunk ki az Erdőspusztákon. A városból kiinduló bicikliutak fogják behálózni a tavakkal, kilátókkal, sportpályákkal, éttermekkel, arborétumokkal teli megújult vidéket.

Pályázati forrásokkal pedig felszabadítjuk a jelenleg teljesen tetszhalott állapotban lévő debreceni underground kultúrát, a zenekaroktól a képzőművészeken át a fotósokig, támogatva mindazokat, akik szerint a jó kultúra mindig alulról szerveződik, az emberektől indul és az emberekhez szól. 

A Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Fekete-Győr András, aki csapatával már bemutatta az Új Magyarország Tervet.

Miniszterelnök-jelölt

Támogatás

Ha neked is fontos a korszakváltás, támogasd a kampányomat!

Átutalással:
Kedvezményezett neve: Momentum Mozgalom
Bank: K&H Bank
Számlaszám: 10400205-00032962-00000006
Nemzetközi IBAN számlaszám: HU45 1040 0205 0003 2962 0000 0006
SWIFT kód: OKHBHUHB
A Momentum címe: Hungary, 1053 Budapest, Múzeum krt 13.

KÖTELEZŐ közlemény:
{ADOMÁNYOZÓ NEVE}, {ADOMÁNYOZÓ CÍME}, Adomány, Szabó-Hajdú

Példa:
Nagy Tamás, 1162 Budapest Timur utca 123., Adomány, Szabó-Hajdú

Tipp:
Ha mindez nem fér el a közlemény mezőben:
– használható rövidítés (pl. Budapest helyett Bp, utca helyett u.)
– vagy a helységnév elhagyható
– vagy szóközök elhagyhatók

 

Maradjunk kapcsolatban!

Csatlakozz
hozzánk!

Lépj velünk kapcsolatba!

Copyright 2021 © Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

 

Momentum Mozgalom
1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
1365 Budapest, Pf. 684.
[email protected]

X