Pécs jobbat érdemel!

Nemes Balázs

Országgyűlési képviselőjelölt Ι Baranya megye 1. oevk

        Instagram   

Nemes Balázs

Legyünk közvetlen kapcsolatban!

 

Értesülj elsőként az előválasztásról!

Kövesd híreket közvetlen forrásból!

Ismerd meg a programunkat!

Bemutatkozás

A pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban érettségiztem francia-magyar kéttannyelvű osztályban. Még érettségi előtt egy tanévet az amerikai Hackley Schoolban töltöttem a nemzetközi ASSIST program keretében. Érettségi után a Budapesti Corvinus Egyetemen folytattam tanulmányaimat, előbb angol nyelvű képzésen nemzetközi gazdálkodás (BA), majd közgazdálkodás és közpolitika (MA) szakon. 2015 és 2016 között a Leuveni Katolikus Egyetemen tanultam európai politika és közpolitika szakon. 2018-tól a Budapesti Corvinus Egyetem doktorandusza vagyok a Nemzetközi Kapcsolatok Multidiszciplináris Doktori Iskola Világgazdasági alprogramjában.

Programom

Állítsuk meg az elvándorlást!

Pécset régóta sújtja az elvándorlási spirál: az elmúlt tíz évben a Pécsi Tudományegyetem hallgatói létszáma 30.000-ről 20.000-re csökkent, a város összlakossága ugyanebben az időszakban 156.000-ről 140.000-re süllyedt. Ez a forrása a legtöbb egyéb problémának, amelyek megoldása több érintett szereplő együttműködését kívánja meg. A helyi problémák és rövidtávú célkitűzések az önkormányzat hatáskörébe tartoznak, Pécs esetében azonban már egy, az önkormányzaton túlmutató érdekképviseleti munkára van szükség a város állapota miatt.

Azonnali gazdasági segítséget Pécsnek!

10 milliárd forint azonnali segítségre van szükség, vissza nem térítendő támogatások, hitelek és befektetések kombinált formájában. Ezzel egyidőben pedig az államtól el kell kezdeni visszaszerezni a város kulturális öröksége és a városi közösség szempontjából jelentős épületeket, területeket. A magyar állam tartozik: pénzzel és felelősséggel!

Állítsuk helyre az önkormányzatiságot!

A szerkezeti problémák mellett súlyosan érinti a várost az önkormányzatok forrásainak és hatásköreinek folyamatos szűkítése, melyet a 2020-ban és 2021-ben bejelentett elvonások pecsételnek meg. A pénzügyi autonómia megszűnésével együtt oligarchák szálltak rá a városi közvagyonra, elsősorban a legértékesebb ingatlanokra, melyek a város kultúrtörténeti örökségének ékkövei. Kötelességünk, hogy megvédjük azt, ami kedves a szívünknek és támogassuk azt, amit arra érdemesnek tartunk.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Fekete-Győr András, aki csapatával már bemutatta az Új Magyarország Tervet.

Miniszterelnök-jelölt

Támogatás

Ha neked is fontos a korszakváltás, támogasd a kampányomat!

Átutalással:
Kedvezményezett neve: Momentum Mozgalom
Bank: K&H Bank
Számlaszám: 10400205-00032962-00000006
Nemzetközi IBAN számlaszám: HU45 1040 0205 0003 2962 0000 0006
SWIFT kód: OKHBHUHB
A Momentum címe: Hungary, 1053 Budapest, Múzeum krt 13.

KÖTELEZŐ közlemény:
{ADOMÁNYOZÓ NEVE}, {ADOMÁNYOZÓ CÍME}, Adomány, Nemes-Baranya

Példa:
Nagy Tamás, 1162 Budapest Timur utca 123., Adomány, Nemes-Baranya

Tipp:
Ha mindez nem fér el a közlemény mezőben:
– használható rövidítés (pl. Budapest helyett Bp, utca helyett u.)
– vagy a helységnév elhagyható
– vagy szóközök elhagyhatók

 

Maradjunk kapcsolatban!

Csatlakozz
hozzánk!

Lépj velünk kapcsolatba!

Copyright 2021 © Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

 

Momentum Mozgalom
1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
1365 Budapest, Pf. 684.
[email protected]

X