Momentum logó
Tiszta lappal a valódi változásért

Mándi László

Országgyűlési képviselőjelölt Ι Hajdú-Bihar megye 02. oevk

       

Mándi László

Legyünk közvetlen kapcsolatban!

 

Értesülj elsőként az előválasztásról!

Kövesd híreket közvetlen forrásból!

Ismerd meg a programunkat!

Bemutatkozás

Mándi László vagyok, 36 éves okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő. Feleségemmel Debrecenben élünk, és júliusra várjuk első gyermekünket. 2017 óta foglalkozom aktívan politikával. A Momentumban azt a pártot láttam meg, amelyik szakít az elmúlt 30 év politikai kultúrájával, és egy józan, a hétköznapi emberekről szóló, becsületes és gyakorlatias szemléletmódot hoz be a magyar közéletbe. A Momentum Debreceni Szervezetének egyik alapítója, majd 2 évig elnöke voltam. 2019-ben a debreceniek megtiszteltek bizalmukkal, és önkormányzati képviselővé választottak. Tavaly júliusa óta az országos elnökség tagjaként, a Momentum Országos Választmányának elnökeként dolgozom a 2022-es kormányváltáson.

Programom

Kormányt váltunk 2022-ben

Az ellenzék összefogásával valós esély nyílt a Fidesz leváltására jövő áprilisban.

A kormányváltás után pedig egy olyan országot fogunk felépíteni, ahol a hétköznapi emberek, és nem a politikai hatalmasságok igényei szerint zajlanak a dolgok. Egy olyan új Magyarország megteremtésén fogunk dolgozni, ahol nem a politikai kapcsolatok, hanem a tisztességes munka és a tehetség döntik el, hogy hogyan boldogulunk. Ahol a normális munkahely és a jó megélhetést biztosító fizetés nem kiváltságok, hanem a mindennapi élet részei.

Elég volt az ígérgetésekből és a látszatmegoldásokból!

Városunk fejlődése 10 éves lemaradásban van ahhoz képest, amit ígértek, és ahhoz képest, amire alkalmas lenne. Nem elfogadható, hogy egyes beruházások évekig, akár egy teljes évtizedig állnak, és csak ígérgetéseket és látszatmegoldásokat kapunk helyettük.

Ígértek itt már elővárosi vasútvonalakat, minden földút szilárd burkolattal ellátását, Kiskörutat, 3-as és 4-es villamosvonalakat, nyereséges repülőteret, Európa Kulturális Fővárosát (kétszer is!) és annyi minden mást az elmúlt 20 évben.

De leggyakrabban csak látszatmegoldásokat kapunk, például letérkövezett belvárosi teret és fakivágásokat Zöld Város program címén. Vagy még azt sem, hiszen az Intermodális Központot már lassan 10 éve ígérgetik, de hiába költöttek el több százmillió forintot a tervezésre, még egyetlen kapavágás nem történt.

CIVAQUA-program: ellenzékből indítottuk, kormányról fejezzük be

A Momentum petíciójának is köszönhetően tavaly nagyobb sebességre kapcsolt a 45 éve megálmodott, s közel 20 éve húzódó CIVAQUA-projekt, mellyel talán még megmenthetők a Tócó-patak és az Erdőspusztai tavak. A CIVAQUA-t kormányról mindenképpen megvalósítjuk, nem hagyjuk, hogy újabb üres ígéret maradjon.

Debrecen új Zöldközpontja a Tócóskertben

Nagyarányú zöld fejlesztésekre van szükség Debrecenben azért, hogy az itt élő felnőttek és gyermekek tisztább levegőt lélegezzenek, és tovább éljenek egészségesen. A Tócóskerttől nyugatra véderdősávot telepítünk. Kormányzati támogatással, az önkormányzattal együttműködve a Tócóskert-Tócóvölgy közelében Debrecen új zöldközpontjaként pihenőnegyedet hozunk létre. Az Erdőspusztákon pedig kialakítjuk a környék új, modern, emberközeli kirándulóövezetét.

Emberhez méltó életkörülményeket a kertségekben

20 éve ígérgetik, hogy rendbe teszik a kertségek méltatlan állapotait, de a toldozgatás-foldozgatáson túl alig történik valami. Nagyságrendekkel több Európai Uniós forrást fogunk erre a célra Debrecenbe hozni. Az itt élőknek is joguk van a jó minőségű aszfaltutakhoz, a normális esővízelvezetéshez és a kiszámítható tömegközlekedéshez. Emellett meg kell oldani, hogy kisebb alközpontok alakuljanak ki Debrecen déli és keleti városrészeiben is, bevásárlóközponttal, postával, éttermekkel és alapvető szolgáltatásokkal. Debrecen az ország második legnépesebb városa, és a kertségek Debrecen szerves részei. Nem hagyhatjuk többé magára ezeket a városrészeket és az itt lakó debrecenieket!

A Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Fekete-Győr András, aki csapatával már bemutatta az Új Magyarország Tervet.

Miniszterelnök-jelölt

Támogatás

Ha neked is fontos a korszakváltás, támogasd a kampányomat!

Átutalással:
Kedvezményezett neve: Momentum Mozgalom
Bank: K&H Bank
Számlaszám: 10400205-00032962-00000006
Nemzetközi IBAN számlaszám: HU45 1040 0205 0003 2962 0000 0006
SWIFT kód: OKHBHUHB
A Momentum címe: Hungary, 1053 Budapest, Múzeum krt 13.

KÖTELEZŐ közlemény:
{ADOMÁNYOZÓ NEVE}, {ADOMÁNYOZÓ CÍME}, Adomány, Mándi-Hajdú

Példa:
Nagy Tamás, 1162 Budapest Timur utca 123., Adomány, Mándi-Hajdú

Tipp:
Ha mindez nem fér el a közlemény mezőben:
– használható rövidítés (pl. Budapest helyett Bp, utca helyett u.)
– vagy a helységnév elhagyható
– vagy szóközök elhagyhatók

 

Maradjunk kapcsolatban!

Csatlakozz
hozzánk!

Lépj velünk kapcsolatba!

Copyright 2021 © Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

 

Momentum Mozgalom
1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
1365 Budapest, Pf. 684.
[email protected]

X