Hogy ne kelljen elmenni

Frey Benjámin

Országgyűlési képviselőjelölt Ι Baranya megye 3. oevk

   

Bereczki Dávid

Legyünk közvetlen kapcsolatban!

 

Értesülj elsőként az előválasztásról!

Kövesd híreket közvetlen forrásból!

Ismerd meg a programunkat!

Bemutatkozás

Baranya megyében, Mohácson születtem. Többnyire itt és a környék városaiban, falvaiban töltöttem a gyerekkorom. Később a felsőoktatási képzésért Pécsre költöztem. A Pécsi Tudományegyetemen biológusként diplomáztam, majd a fővárosban olyan állást vállaltam, ahol a kutatói és egészségügyi szektoron belül, szolgáltatói oldalon dolgozhatok. 2020-ban méhész képzést végeztem, szabadidőmben méhészkedek.

Családommal, négylábú társainkkal és méheinkkel jelenleg Mohácson élünk. A Momentumhoz 2017-ben csatlakoztam, 2020-ban a Mohácsi alapszervezet elnöke lettem, majd 2021 februárjában pedig a párt felkérésére elvállaltam a Baranya megyei 3. sz. OEVK-ban az előválasztási jelöltséget.

 A jelöltség egyszerre jelenti a közösség képviseletét és bizalmát. A képviselet számomra mindenekelőtt alázatos munka, amit a közösség érdekében végzünk. Ez a munka bizalom nélkül elképzelhetetlen. Az egyik legfontosabb feladatnak tartom, hogy visszaépítsük a bizalmat a legkisebb vidéki szomszédközösségektől kezdődően egészen a régiós és országos képviseletig.

Programom

Vidékfejlesztés

 

Fontos, hogy a vidéki Magyarország is szerves részévé váljon az ország működésének. Ehhez a kistelepüléseken is elegendő számú és megfelelő színvonalú munkahelynek, szolgáltatásnak, egészségügyi ellátásnak kell lennie. Meg kell állítanunk a vidéki települések leszakadását és elnéptelenedését, és biztosítanunk kell a megfelelő életszínvonalhoz szükséges feltételeket. Nem elfogadható, hogy azért vegyenek ki gyerekeket az iskolákból, hogy azonnal kenyérkeresővé váljanak. Közösen el kell érjük, hogy az érettségi és szakma a kistelepüléseken is kitörési pontnak számítson és ne a közmunka legyen az egyetlen lehetőség.

Drogprevenció és egészséges vidék

 

Fejlettebb finanszírozási és támogatási rendszert kell kialakítanunk a civil szervezetek, a segítő szolgálatok részére. A drogprevenció, a kezelés és a rehabilitáció kérdését nem szabad tovább  tabuként kezelni vidéken. Támogatnunk kell továbbá az egészségmegőrzéssel és egészségfejlesztéssel foglalkozó civil szervezeteket, főleg a hátrányos helyzetű térségekben. Pályázati lehetőségeket kell biztosítanunk a munkahelyi egészségfejlesztési programok, az egészséges munkakörnyezet megvalósítására. A szociális ellátórendszerben dolgozóknak “kiégésmegelőzési” programokat kell indítanunk.

Agrárágazat fiatalítása

 

Fiatal méhészként sokszor óva intenek a tapasztaltabb, idősebbek kollégák: “ne most kezdj méhészkedni, ebből ma nagyon nehéz megélni”. Közben az ágazat elöregszik, hiányzik a szakmai utánpótlás. Épp ezért, kiemelt szívügyem a mezőgazdaságban a generációváltás segítése. A Momentummal a fiatal gazdák minél átfogóbb támogatását valósítjuk meg, nem csak a beruházási költségek terén, hanem a földszerzésben is. Ezért a fiatalgazda-támogatási rendszert kibővítjük a fiatal gazdák földvásárlására fordítható vissza nem térítendő támogatással. A többletforrások mellé szakmai támogató és tanácsadó rendszert hozunk létre, ami indulás után sem engedi el a gazdák kezét: szakértők és tanácsadók révén segítjük őket a gazdálkodásban, a piac elérésében és a bürokratikus terhek csökkentésében.

Családon belüli erőszak megállítása

 

A családon belüli erőszak nem válogat, és életre szóló testi és lelki sebeket ejt: gyerekek, nők, férfiak, anyák, apák egyaránt áldozatokká válhatnak. A statisztikák szerint több mint másfélszeresére nőtt az otthon elkövetett erőszakos események száma a karantén időszaka alatt az előző évek azonos időszakaihoz képest. Támogatnunk kell az ügyben illetékes civil szervezeteket és az államnak növelni kell a szerepét a megelőzésben és a segítségnyújtásban. Támogatnunk kell az anyaotthonokat, önkormányzati segélyvonalra van szükség,  széleskörűbb tájékoztató kampányokat kell indítanunk és növelnünk kell a mentálhigiénés szakemberek bevonását.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Fekete-Győr András, aki csapatával már bemutatta az Új Magyarország Tervet.

Miniszterelnök-jelölt

Támogatás

Ha neked is fontos a korszakváltás, támogasd a kampányomat!

Átutalással:
Kedvezményezett neve: Momentum Mozgalom
Bank: K&H Bank
Számlaszám: 10400205-00032962-00000006
Nemzetközi IBAN számlaszám: HU45 1040 0205 0003 2962 0000 0006
SWIFT kód: OKHBHUHB
A Momentum címe: Hungary, 1053 Budapest, Múzeum krt 13.

KÖTELEZŐ közlemény:
{ADOMÁNYOZÓ NEVE}, {ADOMÁNYOZÓ CÍME}, Adomány, Frey-Baranya

Példa:
Nagy Tamás, 1162 Budapest Timur utca 123., Adomány, Frey-Baranya

Tipp:
Ha mindez nem fér el a közlemény mezőben:
– használható rövidítés (pl. Budapest helyett Bp, utca helyett u.)
– vagy a helységnév elhagyható
– vagy szóközök elhagyhatók

 

Maradjunk kapcsolatban!

Csatlakozz
hozzánk!

Lépj velünk kapcsolatba!

Copyright 2021 © Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

 

Momentum Mozgalom
1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
1365 Budapest, Pf. 684.
[email protected]

X