Hogy ne kelljen elmenni

Barlabás András

Országgyűlési képviselőjelölt Ι Fejér megye 1. oevk

      

Bereczki Dávid

Iratkozz fel

 

Értesülj a legközelebbi eseményekről

Kövesd a híreket

Ismerd meg a programot

  Bemutatkozás

  Székesfehérváron születtem. Ez a meseszép város az, amit otthonomnak hívok. Szüleim lokálpatriotizmusa, fiatalkorom, az iskoláim és a legfontosabb emlékek is mind-mind ide kötnek. Ez a közösség az otthonom, az életem, a szenvedélyem.

  Közgazdász végzettségem van, melyet gazdálkodás és menedzsment szakon szereztem a Kodolányi János Egyetemen. A középiskola és az egyetem elvégzése között több évet éltem külföldön: tanultam, dolgoztam és utaztam a világban, főleg Nagy-Britanniában és Kanadában.

  Az elmúlt 8 évben a versenyszférában dolgoztam, mint program és operatív igazgató. Hiszek a tudásalapú gazdaságban, az egészséges versenyben és az állandó megújulásban. Büszke fehérváriként azért álltam a köz szolgálatába, hogy egy modern XXI. századi város felépítéséért dolgozhassak. A szakmai munkában, valamint a folyamatos párbeszédben is hiszek.

  Székesfehérvár az elmúlt években saját erejéből és az uniós forrásokból fejlődött. Ha körbenézünk a városban, a legtöbb szemmel látható fejlesztés önerőből, vagy uniós támogatásból jött lére. A kormány ígéreteinek döntő többsége viszont egyáltalán nem valósult meg.

  Mindeközben a Fidesz polgármestere személyi kultuszt épít és évente százmilliókat költ el közpénzből propagandára. Véleményem szerint sokkal jobb helye lenne ennek a pénznek városunk lakóinak szolgálatában.

  Székesfehérvár azonban nem maradhat egyedül! Nem folytatódhat tovább az a hibás gyakorlat, miszerint városunk szinte mindent a kormány által egyre csökkentett saját költségvetéséből és európai uniós segítséggel valósít meg.

  A beváltatlan ígérgetek és látszatmegoldások kora lejárt! 2022-ben kormányváltás lesz Magyarországon, és városunk országgyűlési képviselőjeként azért fogok dolgozni, hogy Székesfehérvár megkapja, amit megérdemel.

  Megszerzem a városnak azokat a kormányzati támogatásokat, melyekkel a közösség számára valóban hasznos nagyberuházások indulhatnak, hogy városunk vállalkozásai és összes adófizetője végre ne fejőstehene, hanem haszonélvezője legyen az ország gazdasági sikereinek.

  A Momentum városi szervezete a legaktívabb politikai szervezet a kormánypárt mellett Székesfehérváron. Igyekszünk jelen lenni mindenhol és hónapról hónapra folyamatosan erősödünk.

  Az ellenzéki pártokkal összefogva elértük, hogy a külföldi szennyvíziszap- szállítmányok további behozatalát leállítsák. Nem támogattuk a Fidesz helyi adóemelési csomagját az építményadó és az idegenforgalmi adó, valamint különböző belépők és bérletek emeléséről. Javaslatot dolgoztunk ki túlzott önkormányzati műanyaghasználat visszaszorítása érdekében, melyet az ellenzéki pártokkal közösen nyújtottak be, és a képviselőtestület el is fogadott.

  Nem támogatjuk a kormány elvonásait, amivel 5,7 milliárdos kiesést okoznak Székesfehérvárnak 2021-re. Helyi bérlakásépítési program elindítását javasoltuk, hogy megállítsuk a fiatalok elvándorlását városunkból, ám a fideszes képviselők ezt
  leszavazták.

  A szervezet tagjai számtalan karitatív akciót is szerveztek a városban. Ilyen volt például, amikor rászoruló családosokon, nyugdíjasokon, valamint az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókon segítettünk. Azóta is igyekszünk segíteni ahogyan az erőnkből telik.

  Programom

  Több támogatást Székesfehérvárnak!

  Székesfehérvárt a kormány az elmúlt években fejőstehénnek tekintette. Az itt működő vállalkozások sikereit és a fehérváriak szorgalmát támogatás helyett elvonásokkal “hálálta meg”. Az elmúlt években súlyos milliárdokat vontak el a várostól “szolidaritási hozzájárulás” címén, miközben kormányzati pénzekből más nagyvárosokhoz képest sokkal kevesebb érkezett.

   

  Ezért komolyabb fejlesztések helyett mindig csak ígéreteket kaptunk. Ígértek itt már villamost, földalatti közlekedést, lakásépítési programot, rendezvényközpontot, intermodális csomópontot és hangversenytermet is.

   

  De az ígérgetések és látszatmegoldások kora lejárt. 2022-től kormányváltás lesz Magyarországon, és városunk országgyűlési képviselőjeként azért fogok dolgozni, hogy Székesfehérvár megkapja, amit megérdemel. Megszerzem a városnak azokat a kormányzati támogatásokat, melyekkel régóta halogatott nagyberuházások indulhatnak, hogy közösségünk végre ne fejőstehene, hanem haszonélvezője legyen az ország gazdasági sikereinek.

  Támogatás

  Ha neked is fontos a korszakváltás, támogasd a kampányomat!

  Átutalással:
  Kedvezményezett neve: Momentum Mozgalom
  Bank: K&H Bank
  Számlaszám: 10400205-00032962-00000006
  Nemzetközi IBAN számlaszám: HU45 1040 0205 0003 2962 0000 0006
  SWIFT kód: OKHBHUHB
  A Momentum címe: Hungary, 1053 Budapest, Múzeum krt 13.

  KÖTELEZŐ közlemény:
  {ADOMÁNYOZÓ NEVE}, {ADOMÁNYOZÓ CÍME}, Adomány, Barlabás-Fejér

  Példa:
  Nagy Tamás, 1162 Budapest Timur utca 123., Adomány, Barlabás-Fejér

  Tipp:
  Ha mindez nem fér el a közlemény mezőben:
  – használható rövidítés (pl. Budapest helyett Bp, utca helyett u.)
  – vagy a helységnév elhagyható
  – vagy szóközök elhagyhatók

   

  Maradjunk kapcsolatban!

  Csatlakozz
  hozzánk!

  Lépj velünk kapcsolatba!

  Momentum logó
  Copyright 2020 © Momentum Mozgalom
  Minden jog fenntartva

   

  Momentum Mozgalom
  1053 Budapest, Múzeum körút 13. I./2.
  1365 Budapest, Pf. 684.
  [email protected]

  X