Jelentkezz a Corvinus esélyegyenlőségi programjára!

Szerző: | jún 30, 2022 | Blog

Országgyűlési képviselőként fontosnak tartom és kiemelten kezelem az esélyegyenlőség és a felzárkóztatás kérdését. Parlamenti felszólalásban is beszéltem már arról, hogy örömteli az olyan kezdeményezések indulása, mint például a Corvinus Egyetem Illyés Gyula programja, ami hátrányos helyzetű érettségizett fiataloknak nyújt ösztöndíjat és mentorálást. Ugyanakkor keveseltem, hogy ez az esélyegyenlőségi program csupán 10 ember számára ad lehetőséget, és küzdök érte, hogy ez a szám jóval magasabb legyen.

Ezt a harcot nem adtam fel, de továbbra is azt gondolom, hogy minden már működő esélyegyenlőségi programnak örülni kell, és élni kell vele. Arra bíztatok mindenkit, akit érint, hogy jelentkezzen a Corvinus Illyés Gyula programjára!

MI MOTIVÁLJON?

Ne higgye senki, hogy valamire nem képes, csak azért, mert a környezetétől nem kap bátorítást vagy éppen a környezetében lévők negatívan állnak az ambícióihoz. Szeretném, ha mindenkihez eljutna az üzenet, hogy igenis van remény. Ehhez persze az is szükséges, hogy az érdeklődés az ilyen programok iránt fennmaradjon és sok fiatal megtalálja a számítását.

A Corvinus egy kiemelkedő egyetem Magyarországon, aki itt végez valószínűleg sikeres karriert futhat majd be, mert itt képzik az ország legsikeresebb gazdaság- és társadalomtudományi szakembereit.

MIK A FELTÉTELEK?

Ahogy az egyetem honlapján is olvasható, az egyéves intenzív tehetségtámogató program azoknak a fiataloknak szól, akiknek egyik szülője, nevelőszülője sem diplomás, aki már túl van az érettségin, de még nincs 26 éves, és nem jutott be felsőoktatási intézménybe. A jelentkezéseket 2022. augusztus 21-én délig lehet benyújtani. A jelentkezéshez szükség lesz egy motivációs levélre és egy ajánlólevélre is.

MIT NYÚJT A PROGRAM?

A program keretében heti 30 órában lehet matekot és angolt tanulni, mentorálás mellett. Ezen kívül jár még ingyenes kollégiumi elhelyezés, napi egyszeri meleg étkezés, laptop a tanuláshoz, továbbá telefon- és internet előfizetés. Az ösztöndíj mellett a program havi egyszeri hazautazást is finanszíroz.

További részletek és jelentkezés a Corvinus honlapján. Sok sikert!

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek