Javasoljuk a közbeszerzések módosítását

Szerző: | jún 27, 2022 | Magyarország

Cseh Katalin, a Momentum alelnöke és EP-képviselője és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az EU-s támogatások hazahozatala érdekében a Momentum határozati javaslatot nyújtott be a közbeszerzési törvény módosításáról.

A Momentum alelnöke szerint 5000 milliárd forintnyi EU-s támogatást nem kap meg Magyarország azért, mert a kormány nem hajlandó megegyezni az Unióval.

„Pedig ezeket a forrásokat tudnánk kórházakra, iskolákra és munkahelyekre költeni. Csak teljesíteni kellene az Európai Unió felé azokat feltételeket, amelyek segítségével ezeket a pénzeket haza lehetne hozni. A Momentum ezért nyújtott be javaslatot az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, és ezért nyújtunk be most javaslatot a közbeszerzési törvény módosítására.”

Bedő Dávid kiemelte, hogy a Fidesz költségvetésében tisztán látszanak a különadók és a megszorítások.

„Az elmúlt 12 év elhibázott gazdaságpolitikáját most az emberekkel akarják megfizettetni, miközben 5000 milliárd forintnyi uniós támogatás áll kifizetetlenül a magyar embereknek. Mi erre a problémára megszorítás helyett megoldást kínálunk!”

A Momentum politikusa hozzátette, hogy a Momentum az elmúlt időszakban többször is felszólalt annak érdekében, hogy hazánk hozzájuthasson az EU-s forrásokhoz.

„Míg a kormány mismásolt és Brüsszelre mutogatott, addig egyértelművé vált, hogy az igazi probléma rendszerszintű korrupcióval van.“

„Rengeteg az egyszereplős és a meghívásos közbeszerzés ma, amely a tisztességes versenyt csökkenti, viszont a korrupciót növeli. Mi ezért határozati javaslatot nyújtottunk be a közbeszerzési törvény reformja érdekében. Ennek segítségével hazahozhatnánk az uniós pénzeket és kórházakra, iskolákra, munkahelyekre költhetnénk.” – zárta a sajtótájékoztatót Bedő Dávid.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest