Hollai Gábor képviselőjelölt – Budapest 13. OEVK

Hollai Gábor vagyok, a Momentum Budapest 13. OEVK jelöltje. A választókerület Budapest teljes XVI. kerületét – Kertváros –  és a XIV. kerületből Alsórákost foglalja magába.

1973-ban születtem Budapesten egy alsó-középosztálybeli értelmiségi családban. Hét éves koromban költöztünk Mátyásföldre, a XVI. kerület egyik lakótelepére, a Centenáriumi lakótelepre, ahol huszonnégy éves koromig éltem.

1997-ben Kanadába költöztem, ahol egy megszakítással összesen tizenkét évet töltöttem.

2014-ben végleg hazaköltöztem, és jelenleg is a XVI. kerületben élek.

Torontóban elvégeztem egy üzleti főiskolát, majd a University of Toronto-n nemzetközi kapcsolatok főszakon diplomáztam, politikai tudományok, valamint közgazdász alszakokkal. 2006-ban ösztöndíjjal a CEU-n szereztem MBA képesítést.

Magyarországon középvezetőként dolgoztam a privát szférában, a Citibankban, a Telenornál és a Webeye International-nél. 2013-ban nősültem, egy két és fél éves kislányom van.

Bár mindig érdekelt a politika, és már 15 évesen 1988-ban is részt vettem utcai demonstrációkon, mielőtt beléptem a Momentumba, soha semmilyen pártnak nem voltam a tagja. Gazdaságpolitikában konzervatívnak, szabadságjogokban liberálisnak és szociális téren baloldalinak tartom magam.

2010 óta riadtan figyelem, ahogy az Orbán rezsim lépésről lépésre lebontja Magyarországon a fékek és egyensúlyok rendszerét. 2016 végén úgy éreztem, hogy tartozom annyival a kislányomnak, hogy megadjam neki az esélyt, hogy Magyarországon is legyen jövője, ne csak Kanadában. Ezért a feleségem támogatásával úgy döntöttem, hogy a 2018-as választásokig szüneteltetem munkaviszonyomat a privát szektorban és megpróbálok aktívan politizálni, hogy segítsek megdönteni a NER rendszerét.

2017 májusában jelentkeztem a Momentumba, jelenleg a XVI. kerületi alapszervezet elnöke és országgyűlési képviselőjelölt vagyok.

Meggyőződésem, hogy a 2018-as választások tétje, hogy Magyarország megmarad-e a nyugati kultúrkörben vagy elindul egy Fehéroroszország típusú berendezkedés felé. Óriási a felelősségünk, amivel élnünk kell,  hogy valós alternatívát kínáljunk a szavazópolgároknak. Ha ezt elmulasztjuk, nem is érdemeljük meg, hogy bekerüljünk a Parlamentbe.

Hollai Gábor
Facebook |  E-mail

Momentum Mozgalom © 2019 | Proud member of