Harmadjára is kordont bontottunk a Karmelitánál

Szerző: | ápr 5, 2023 | Magyarország

Március 5-én reggel ismét kordont bontott a Momentum a Karmelita kolostornál. Az akcióban részt vett Hadházy Ákos független parlamenti képviselő is.

A kordonok elbontása és összeláncolása után a Momentum parlamenti képviselői kifeszítettek egy molinót is a Karmelita kapujára, amin a következő üzenet áll:

“Követeljük az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását!”

Politikusaink az akció után ezúttal több órára a helyszínen maradtak, hogy találkozhassanak a kormányülésre érkező kormánytagokkal.

Képes beszámolónk

Élő közvetítésünk

A képviselők az első alkalommal egy hétpontos követelést függesztettek ki a helyszínen Magyarország megújításáért, a második alkalommal pedig a sajtó szabadságát, a kormányzati propaganda azonnali leállítását követelték.

Az Orbán Viktor hivatala és Rogán Antal irodája előtt húzódó Színház utcát még 2021 novemberében zárták el kordonokkal, a közelben zajló építkezésre hivatkozva. Valójában ez a kordon a sajtószabadság csorbítását és a kormányzati propagandagépezetet szimbolizálja, hiszen a kormányzat pusztán azért tartja fent, hogy távol tartsa az újságírókat a Karmelita kolostorba be- és kilépő politikusoktól.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest