Felszólítjuk Novák Katalint, hogy a kormány ingyen tesztelje a családokat

Szerző: | nov 23, 2021 | Magyarország

Donáth Anna, a Momentum frissen megválasztott elnöke és EP képviselője videóban szólította fel Novák Katalint arra, hogy a kormány nyújtson támogatást a covid-tesztelésében azoknak a családoknak, ahol a gyerek osztályában igazolt fertőzöttet találtak.

Donáth Anna kiemelte, hogy a kormány se nem emberbarát, se nem családbarát. Semmilyen segítséget nem nyújtott az iskoláknak és a diákoknak, nem írtak elő semmiféle protokollt a vírus iskolai megjelenésére.

„Se a családok, se az iskolák nem kapnak se információt, se támogatást és semmilyen segítséget. Az a gyakorlat, hogy ha egy osztályban találnak egy covidost, akkor az egész osztályt hazaküldik több napra. Az ez idő alatti távoktatás felelősségét a kormány rátolta az iskolákra.”

„A Covid a gyermekek életére is hatalmas hatással van, ugyanis a mentális egészségük és az oktatásuk is nehézségekbe ütközött a vírus alatt.”

– mondta a videóban Donáth Anna.

A Momentum elnöke szerint a kormánynak támogatást kellene adnia a covid-tesztre azoknak a családoknak, ahol az iskolába járó gyerek osztályában találtak egy covid fertőzöttet, mivel a családnak több tízezer, de akár 100 ezer forintot is ki kell fizetnie akkor, ha szeretné megtudni, hogy a gyerek hazahozta-e a vírust.

„Több tízezer forintba kerülhet egy családnak letesztelnie magát akkor, ha a gyerek osztályában találtak egy igazolt fertőzöttet. Ez hatalmas nehézségeket okoz rengeteg családnak. Ha a kormány komolyan gondolja a családok segítését és védelmét, akkor Novák Katalinnak kötelessége lenne most a sarkára állnia és segítenie a családokat.”

Donáth Anna a videó végén elmondta:

„A héten már Romániában is tesztelik az iskolásokat, de ingyenes tesztelést láthatunk Ausztriában, vagy Csehországban is. A kontaktkutatás és a tesztelés ugyanis életeket menthet.”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest