Európai védelmet kértünk a magyar termőföldre

Szerző: | márc 13, 2023 | Magyarország

Mivel a kormány jelenleg csúcsminőségű termőföldeket von ki a művelés alól és nyilvánítja ipari területté, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Kiss László, a párt agrárpolitikusa, levelet írtak az Európai Bizottságnak, hogy a kiváló minőségű termőföldek közös, európai jogi védelmet kapjanak – egész Európában, Portugáliától a Baltikumig.

„Miközben Európában mindenki védi a földjének az utolsó négyzetcentiméterét is, addig hazánkban az elmúlt 30 évben 1,5 millió hektárral csökkent a termőföldek nagysága”

– számolt be róla Cseh Katalinnal és Lőcseivel közös videójában Kiss László, aki azt is elmondta, hogy Debrecenben a BMW miatt 400, az tervezett akkugyár miatt pedig további 200 hektár aranykoronás földet vonnak ki a művelés alól.

A Momentum politikusai szerint a jó minőségű földek pusztítása mindannyiunkra hatással vannak, hiszen ha a gazdák nem tudnak hol termelni, akkor veszélybe kerül az élelmiszeripar.

„Mivel a Fidesz nem védi meg a magyar földeket, ezért a Momentum mindent megtesz ennek érdekében. Mi a jövő pártja vagyunk, ezért azt szeretnénk, hogy a gyerekeink és unokáink is magyar földben termelt zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthassanak. Ezért fordultunk az Európai Bizottsághoz”

– mondták a videó végén a Momentum politikusai.

Cseh Katalin és Lőcsei Lajos az ATV stúdiójában is beszélt a kezdeményezésükről.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest