Európa-napon kordont bontottunk a Karmelitánál

Szerző: | máj 9, 2023 | Európa, Magyarország

Hiába a néhány nappal ezelőtti rendőri túlkapás, a gumibotos és könnygázas támadás, a Momentum újra elbontotta a Karmelita kolostor előtt jogtalanul felállított kordont. Ezúttal reggel 7 óra körül érkeztek a párt országgyűlési képviselői és politikusai, valamint nagyjából 50 aktivista. Terveik szerint több órán keresztül, folyamatosan őrizni fogják a lebontott kordon elemeit, hogy ne lehessen azt újra felépíteni. Nézd meg az eseményről készült fotókat és videofelvételt!

Európa-napi kordonbontás

„A kordonbontás rendszerbontás! Egy európai országban nincs helye a kordonnak, május 9-én, az Európa-napon is kordont bontottunk.” – írja a kordonbontással kapcsolatos Facebook-bejegyzésében a párt.

Addig bontjuk el ezt a kordont, ameddig csak kell. Hiszen jogtalanul áll itt, és elválasztja a kormányt az emberektől és a valóságtól. Mert a valóság az, hogy hazánkban Európa-rekorder 25%-os az infláció, szétverték az egészségügyet és az oktatást, a kormány pedig folyamatos hazudozással áltatja az embereket.

 

Kora délután Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője élő videóban kérte arra a diákokat, szülőket, tanárokat és mindenkit, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és egyúttal bejelentette, hogy a tervek szerint legalább este nyolcig maradnak a helyszínen.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest