Ungváry Krisztián: Túlnyert liberalizmus?

2020/01/22 19:00location_onTrinitum Oktatási és Rendezvényközpont // Hattyú utca 14. III. emelet // 1015, Budapest

Facebook esemény


Eseményleírás

   Honnan jön az illiberális állam gondolata, melyek a NER Magyarországának történelmi előzményei?
Mi köze a kiegyezésnek a mai magyar politikai helyzethez?

**Figyelem! Az eseményre az előre kihirdetett kapacitás már megtelt, a várólistára még lehet regisztrálni. Amennyiben egy regisztrált vendégünk lemondja a helyét, vagy sikerül további helyeket biztosítanunk, automatikusan meghívást nyer az eseményre, amiről e-mailben fogjuk értesíteni. **

   A Momentum Szabadegyetem első előadásán Ungváry Krisztián “Túlnyert liberalizmus? A kiegyezés értelmezései Magyarországon 1867-2019” címmel ezekre a fontos és nagyon aktuális kérdésekre igyekszik választ adni.

   Az előadást követően pedig egy különleges beszélgetés kezdődik, ahol Kerpel-Fronius Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese és a Momentum Mozgalom politikusa beszélget a téma aktualitásáról Ungváry Krisztiánnal.

 

A történész ízelítője a témáról:

   “A modern Magyarország alapjait az 1867-es kiegyezés fektette le. 150 évvel az esemény után mégis úgy tűnik, mintha a regnáló hatalomnak nem lenne mondanivalója erről. Mindez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a “liberalizmus” politikai szitokszóvá vált és a NER logikája szerint bűnben fogant.

    Mindez azért is rendkívül furcsa, mert voltak korszakok, amikor a Monarchia évtizedei számítottak a magyar történelem sikertörténetének.
Ehhez képest a magyar választók többsége a kiegyezést kezdettől fogva elutasította, és a rendszert csak kreatív választási csalásokkal lehetett fenntartani. Ennek politikai ára és tanulságai máig hatóak.

   Egyúttal feltehető az a kérdés is, hogy lehetett volna másképp is? Előadásom ezeket a témaköröket járja körül.”

 

#program   #TizenX  #momentum  #aktivista  #jelentkezz

 

Momentum Mozgalom © 2020 | Proud member of