Írj alá a civilekért Szombathelyen!

2018/01/28 09:00location_onFő tér // Szombathely 9700,

Facebook esemény


Eseményleírás

A civil szervezetek és velük együtt az egész magyar társadalom szabadságát frontális támadás érte 2017. június 14-én, amikor a Fidesz megszavazta a civil szervezetek megbélyegzéséről szóló törvényt. A jogszabály megnehezíti a civilek működését, növeli az amúgy is elhatalmasodó bizalmatlanságot a társadalom tagjai között, elszigeteli őket egymástól.

A törvény egyértelmű üzenetet hordoz magában: a Fidesz nem tűri, hogy hatalmát bármi is korlátozza; ahogy megszállta és leépítette a független alkotmányos intézményeket, úgy a társadalmi önszerveződés szabadságát, a legutolsó hatalmi ellensúlyt is fel akarja számolni.

A Fidesz szemében a társadalmi cselekvés lázadás, a szervezetek ügynökök, az állampolgárok alattvalók, a szabadság pedig a hatalom felesleges korlátja.
A Momentum határozott álláspontja, hogy a civiltörvény az egész társadalom szabadsága elleni támadás, ami ellen kizárólag a cselekvő társadalom léphet fel. A mai Magyarországon a civiltörvény nem csak jogi ügy, hanem pártokon felüli politikai kérdés, amely ennek megfelelő cselekvést igényel.

Szerintünk a tettek egyik elengedhetetlen feltétele a népszavazás.
Állj ki Te is a civilek munkája mellett, és írd alá
a népszavazási kezdeményezésünket Szombathelyen!

 

#program   #szavazz   #momentum   #aktivista   #inditsukbe

Momentum Mozgalom © 2018. Minden jog fenntartva